Vatra de foc - un element decorativ ce incalzeste atmosfera din gradina

Vatra de foc este un concept nou in designul exterior, care a prins foarte bine in afara. Dar incet-incet au inceput sa aiba cautare si la noi. Vetrele de foc sunt accesorii perfecte pentru gradina, curte sau terasa, care va ofera caldura, lumina si ambianta.

Oamenii sunt atrasi de ideea unui foc de tabara si de atmosfera creata in jutul acestiua. Astfel, spatiul din jurul vetrei poate deveni si un loc perfect pentru socializare, de divertisment, si de relaxare.

Vatra este si un element decorativ, contribuind in egala masura ca si celelalte piese din gradina la designul exterior. Zona in care este amplasata aceasta este foarte importanta. Trebuie sa fie departe de casa, de gard sau de alte obiecte care ar putea lua foc.

Exista mai multe optiuni atunci cand vine vorba de dimensiunea, forma si stilul vetrei de foc. Aceste criterii, la fel ca si matrerialul de constructie vi le puteti alege in functie de stilul de amenajare al gradinii. Puteti opta pentru o vatra de foc sub forma de bol, sau pentru una mobila din fier forjat, sau pentru o vatra de foc ingropata.

Dupa cum vedeti, optiunile sunt nenumarate, important este sa va decideti asupra unui model care sa se integreze cat mai bine in peisaj. Ca si materiale de constructii puteti folosi betonul, piatra, fierul forjat sau caramida. Daca nu sunteti siguri in ce loc doriti sa amplasati vatra, optati pentru una mobila. Aceasta poate fi mutata dintr-un colt in altul al gradinii, in functie de preferinte. De obicei, vetrele de foc mobile sunt realizate din fier forjat.

Dupa ce v-ati decis asupra modelului, trebuie sa alegeti si combustibilul cel mai potrivit pentru designul ales. Daca se doreste ca vatra de foc sa functioneze pe gazele naturale, atunci este necesara o instalatie, care trebuie realizata si verificata de un specialist inainte de a fie folosita. O vatra de foc conceputa pentru lemne, trebuie să fie sapata in sol si inconjurata de caramizi sau pietre. Cu gaz, carbuni sau lemne, vetrele de foc vor incalzi atmosfera din gradina atat in serile de vara cat si in cele mai reci, de iarna.

A.I.

InCasa.ro