Decoratiuni de iarna pentru gradina

Atunci cand vine iarna, gradina este "ingropata" sub mormane de zapada, lasand la iveala doar cateva strucruri, arborii si arbustii. Dar asta nu inseamana ca acest spatiu ar trebui neglijat pana la primavara, si in tot acest timp gradina sa para un “tinut” dezolant si rece. Pentru a readuce la viata gradina, folositi-va de tot felul de decoratiuni si de o paleta cromatica specifica sezonului, care sa aminteasca si de sarbatorile de iarna.

Visiniul, verdele stralucitor si albul sunt culorile vedeta ale acestui anotimp. Incercati sa va confectionati singuri elementele de decor pentru a da mai multa autenticitate spatiului. Primele pe lista de decoratiuni ar trebui sa se situeze luminitele. Orice sursa de lumina, indiferent ca este vorba de mii de beculete, lumanari sau felinare, are calitatea de a transforma gradina dintr-un spatiu anost intr-unul de poveste.

Daca folositi instalatii de lumini rezumati-va doar la o culoare, fie ea albastra, rosie sau alba, pentru a evita aspectul kitsch. Cu ajutorul lor puteti “imbraca” gardul viu din fata casei, crengile pomilor, precum si multe alte decoratiuni. Cosurile suspendate pot fi unele dintre acestea. Incarcate cu zapada artificiala, cu cateva globuri mici si cu luminite albe, cosuletele suspendate vor arata spectaculos si in cele mai intunecate colturi ale gradinii.

Pentru realizarea unui iluminat feeric puteti apela si la lumanarile decorative. Asezate in vase transparente, iar acestea la randul lor puse pe un pat de ramuri de brad, lumanarile pot fi decoratiuni spectaculoase pentru treptele din gradina. Pentru a adauga putina culoare, umpleti bolurile de sticla cu zapada artificiala si cu afine uscate. Poarta poate fi si ea decorata cu crengute de brad sau cu o coronita din ramuri de brad si conuri de pin. Nu exagerati cu decoratiunile pentru gradina, in special cu cele de Craciun. Cu cat gradina ta va fi decorata mai simplu, cu atat va arata mai bine.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro