Versiunea moderna a semineului clasic – semineul suspendat

Semineele erau odata singura modalitate prin care puteam face caminul cald, confortabil si primitor in anotimpul rece. Lucrurile au evoluat, iar astazi ne incalzim folosind sisteme moderne de incalzire, precum incalzirea pe tavan, pe perete sau incalzirea sub pardoseala.

Cu toate acestea, semineul nu a disparut din decor. Acestuia i s-a atribuit o alta valoare, cea estetica. Dar clasicele seminee, masive, construite din caramida, pot fi instalate doar in case, iar cei care locuiesc in apartamente sunt privati astfel de acest element decorativ.

De asemnenea, camera in care semineul urmeaza sa fie instalat trebuie sa fie una spatioasa, iar procesul este unul complex, astfel incat cea mai sigura solutie este sa apelam la profesionisti. Ca orice alt element de decor, si clasicul semineu a cunoscut imbunatatiri atat la design cat si la partea tehnica, iar noile modele pot fi instalate chiar si intr-un apartament obisnuit.

Aceste seminee sunt sigure si usor de manevrat. Un model inedit, care arata spectaculos in orice incapere este cel suspendat. Acest tip de semineu nu ocupa spatiu la nivelul podelei si lasa peretii liberi. Spre deosebire de semineele clasice ce prezinta cosuri de fum si sunt decorate cu pietre sau caramizi, semineele moderne sunt realizate din diferite tipuri de materiale. Aspectul este unul curat, cu linii elegante si finisaje netede. Avand o structura mai mult metalica, ele se potrivesc interioarelor moderne, in special in camerele decorate in stil minimalist.

Cele mai multe dintre ele nu functioneaza cu lemne, sunt mai sigure si au, de obicei, dimensiuni mai mici decat cele mai multe seminee traditionale. De asemenea, ele pot fi instalate oriunde doriti. Printre o varietate de tipuri, stiluri si modele, semineele suspendate prezinta caracteristici inovatoare si exclusive, care adauga clasa design-ului contemporan. Exista si versiuni pentru exterior, special realizate pentru terasele acoperite.

Daca unii nu pot concepe ideea de semineu fara flacarile palpaitoare si trosnetul lemnelor in foc, exista si modele care functioneaza pe lemne. Forma acestor seminee este aplatizata, tocmai pentru a nu permite carbunilor si nici macar scanteielor sa paraseasca suprafata acestuia. Unele modele prezinta o sticla speciala, care nu se topeste prea usor si pe suprafata careia nici macar fumul nu se prinde.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro