Vopseaua pentru table - element decorativ in locuinta

vopseaCine nu isi mai aduce aminte de vechea tabla pe care o regaseam in fiecare sala de clasa? Astazi o regasim si in locuintele noastre ca un accesoriu uneori esential. Cu ajutorul vopselei speciale pentru table se pot colora peretii bucatariei, cei ai baii sai ai holului. Pe langa factorul decorativ, aceastia dobandesc si o anume utilitate.

Intre timp, pe langa clasicul negru, producatorii au creat aceasta vopsea in mai multe nuante, iar versatilitatea sa o transforma in una dintre vopselele preferate ale designerilor de interior. Culoarea poate fi regasita si pe canile sau pe alte elemente din portelan.

Vopseaua pentru tabla si caracteristicile ei

Vremurile in care existau doar cele doua culori - negru si verde - pentru vopsirea tablei au apus demult. Vopseaua se obtine dintr-un anumit lac, iar astfel ea este rezistenta la apa. De asemenea pe suprafata acesteia putem scrie cu creta fara ca aceasta sa se deterioreze in vreun fel. Aceasta vopsea se potriveste foarte bine peretilor, este mata, detine coloranti si pigmenti, iar astfel culoarea este foarte intensa.

Lacul pentru table se potriveste de asemenea si suprafetelor din lemn, metal, plastic sau din material mineral. In ceea ce priveste portelanul se produce o vopsea mai speciala, care este arsa in cuptor inainte de a fi ambalata.

Folosirea vopselei

Vopseaua poate fi aplicata cu ajutorul unei pensule sau al unei role. Aceasta se potriveste pe suprafete plate din metal, lemn, carton, beton, plastic sau tapet. Pentru a vopsi o suprafata de 1m² este nevoie de regula de aproximativ 100 ml de vopsea. Totusi cantitatea se stabileste in functie de cat de mult este absorbita de catre material.

Inainte de aplicare trebuie sa ne asiguram ca zona este curata, neprafuita si neunsuroasa, iar suprafetele de lemn netezite cu smirgel. Trebuie sa avem mare grija in timp ce vopsim, deoarece daca lacul ajuge pe hainele noastre, pe covor sau pe alte textile, acesta nu mai poate fi indepartat.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro