Culorile anului 2012 in amenajare

interior 2012La fel cum se intampla an de an in moda vestimentara, exista si in ceea ce priveste amenajarea interioara diverse curente si idei artistice, care stabilesc, impun sau indica ce se poarta an de an, ce trebuie sa folosim pentru a ne infrumuseta spatiul in care traim, pentru a fi in moda si pentru a crea o atmosfera aparte.

Daca aruncam o privire asupra trend-ului anului 2012 referitor la culorile din locuinta vom observa ca specialistii ne sfatuiesc sa optam pentru culori clare, proaspete si luminoase.

Pentru cei care iubesc arta si sunt mai visatori din fire sunt recomandate, de pilda, variatiile tonurilor puternice de galben, turcoaz, rosu - coral si nuantele de gri. Nu trebuie sa lipseasca nici structurile geometrice si peretii zugraviti intr-o singura culoare, de regula tare. Latura feminina este scoasa in evidenta prin culori pastelate si tonuri de apa.

Natural sau extravagant?

Daca vrem sa fim in ton cu natura, atunci sunt indicate culori precum galbenul, verdele si albastrul asortate – in functie de intensitatea luminii din incapere - cu nuante de bej si maro. Prin intermediul acestor culori putem insufleti atmosfera din living sau din orice alta incapere. Pernele decorative ale canapelei prind farmec daca sunt imbracate in huse de un galben aprins sau in alte culori tari si vesele.

Perdelele au un rol foarte important, deoarece acestea filtreaza lumina puternica de afara si o transforma intr-una placuta si linistitoare. De asemenea, de iluminatul primitor au grija si veiozele, lampadarele si diversele surse de lumina, care transforma in totalitate ambianta oricarei incaperi mohorate.

Pentru un stil extravagant, luxuriant si totodata extrem de primitor si cald, designerii recomanda lila, rosu - caramiziu si nuantele de bej aplicate pe suprafete mate. Totusi aceste culori trebuie aplicate cu atentie, deoarece sunt inchise, iar daca facem exces vom avea neplacuta surpriza ca transformarea si redecorarea locuintei sa nu aiba succesul asteptat.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro