Zece reguli pentru a slabi usor si repede

Zece reguli pentru a slabi usor si repedeEste foarte putin probabil ca pilulele magice, aparatele care fac abdomenul plat in numai cateva saptamani, dietele pe termen lung si privarea de la elemente indispensabile corpului sa ne ajute cu ceva.

De aceea va prezentam mai jos 10 reguli foarte utile:

- Nu exista nici un fel de magie in reducerea stratului de grasime. Trebuie tinut regim. Cu alte cuvinte: controlati sau limitati cantitatile de mancare si bautura pe care le consumati.

- Mentineti sau cresteti masa musculara, in special prin antrenamentul cu greutati. Muschiul este activ din punct de vedere metabolic si necesita calorii. Puteti consuma o mai mare cantitate de alimente si totusi slabi.

- O sedinta de aerobic consuma 300-500 calorii si grabeste "topirea" grasimii.

- Calculati numarul total de calorii de care aveti nevoie zilnic pentru a furniza energia necesara mentinerii greutatii corporale fara o activitate fizica. Incercati sa micsorati numarul acestora saptamanal.

- Nu mancati inainte de culcare. In timpul somnului se consuma putine calorii, iar acestea trebuie depozitate undeva. E nevoie sa treaca cel putin 2 ore intre masa si somn.

- Luati mese scurte si dese in timpul zilei. Nu trebuie sa treaca mai mult de 3 ore intre mese. Mesele dese mentin constant nivelul de energie si evita infometarea.

- Consumati alimentele cu un continut ridicat de fibre. Salatele, legumele verzi, fructele va curata intestinele si au un numar redus de calorii.

- Consumati produsele cu un continut scazut de grasimi. Din grasimi nu trebuie sa provina mai mult de 20% din totalul caloriilor de la o masa.

- Gatiti supe din legume si piept de pui, care sunt hranitoare si contin putine calorii. Condimentati mancarea. Ardeiul iute, piperul, sosul picant ajuta la arderea grasimilor.