Accesorii din scoici

Cu totii am avut la un moment dat cel putin cateva scoici, aduse din ultimul concediu petrecut cu parintii la mare sau in cel mai rau caz aduse de prieteni mai norocosi in acel an. Dar de cele mai multe ori aceste scoici pareau ca dispar in mod aproape magic, se spargeau, se pierdeau, iar anul urmator injghebam o noua colectie, cu aceeasi soarta.

Scoicile sunt pur si simplu frumoase. Iar pentru cei care doresc sa le puna mai bine in valoare, transformandu-le in mici creatii de artizanat, solutiile sunt simple si la indemana. Nici macar nu este nevoie de un talent deosebit sau de simt practic iesit din comun. Este nevoie de cateva scoici deosebite, un lipici bun (evitati lipiciul pentru hartie sau carton, nu rezista in timp), un suport si multa imaginatie.

 
scoici
 

O idee este sa lipiti colectia de scoici, eventual alaturi de bucati de corali, pe un raft prins in perete cu suruburi, incercand sa realizati o scena cat mai interesanta. Luati in considerare felul in care cade lumina asupra raftului, pentru a pune cat mai bine in valoare frumusetea naturala a elementelor.

 
oglinda
 

O alta varianta este sa trasformati o banala oglinda de perete intr-un accesoriu interesant, lipind pe rama scoici, preferabil de dimensiuni apropiate si intr-un model simetric. Sunt de preferat oglinzile mici si rotunde.

 
statuie
 

Sau, de ce nu, puteti incerca mai mult. Alegeti scoici de dimensiuni mici, in nuante diferite, cu care puteti impodobi un banal bust din gips, transformandu-l total, dintr-un obiect banal si situat la limita kitschului intr-un accesoriu interesant si amuzant.