Alege inspirat perdelele pentru usi

Perdelele pentru usi sunt elemente comune intr-o locuinta, totusi, cand se pune problema achizitiei lucrurile nu sunt intotdeauna asa simple precum par. In general, oamenii sunt derutati din cauza ca nu stiu ce alegere sa faca.  Exista cateva lucruri importante de considerat in acest context si vom vorbi pe scurt despre fiecare in cele ce urmeaza.

Stabileste din capul locului functia pe care vrei sa i-o acorzi. Doresti sa sporeasca intimitatea sau doar simti nevoia unui element vizual in plus care sa “umple” spatiul? Este posibil sa fie vorba de o impletire a celor doua, caz in care recomandarea specialistilor este sa optezi pentru material semitransparent sau mat. Cu cat materialul este mai subtire si vaporos, cu atat vei adauga mai mult stil incaperii, lasand lumina sa inunde fiecare colt.

Daca locuiesti intr-o regiune care se bucura de foarte mult soare, draperiile termice sunt solutia optima pentru combaterea efectului de sera generat de majoritatea geamurilor. Veti constata ca tipul materialului determina functionalitatea perdelei in proportie de 90%, iar culoarea soseste doar sa ofere oarecare echilibru ochiului.

Tot de la inceput ar trebui sa decizi daca vrei sa se amestece – cromatic vorbind – cu celelalte elemente de decor din locuinta, ori sa evidentieze acea parte de camera. O culoare indrazneata poate ajuta de multe ori  la crearea punctului focal dorit. Pentru interioarele care au intre camere usi cu sticla se recomanda ca acestea sa fie acoperite de perdele. Doua tipuri se intalnesc cu precadere: perdelele prinse doar in partea de sus a usii, si perdelele care se fixeaza sus si jos. Majoritatea persoanelor prefera ultimul model, deoarece cand usa este deschisa si inchisa chiar in cea mai mare graba, perdeaua ramane la locul ei.

Dimensiunea este de asemenea importanta. Daca doresti sa impiedici complet patrunderea luminii atunci va trebui sa optezi pentru o perdea mai lunga, cu un surplus de material in partea inferioara. Perdelele pentru interior sunt disponibile de regula cu urmatoarele dimensiuni: 117 cm/168 cm latime si 213 cm lungime. Majoritatea tipurilor de cortine sunt confectionate din materiale de calitate sporita. Pentru a se mentine in forma necesita curatari periodice si ingrijire permanenta.      

Sursa foto

I. C.
InCasa.ro

Comentarii:

0lBTpExruFsG postat pe 02 Septembrie 2013
fRS3HG7R
I must say, from all the BoS's I have owned over the years, this one looks simply realakmbre. Plain, with the infamous pentagram on the front, and from what I have read, good writing space. Over the 20+ years I have been a High Priestess, believe me, I have gone through a LOT of pages over the years. But a book like this would good to keep your most important spells, rituals, initiation dates, and such, to pass down to your Acolyte, etc. I myself have a personal one, that I keep very secret, with only my most valued oral teachings from my own Elders in the Craft, who have long since passed on to the SummerLand now. And this way, it shall forever be kept, undiluted, and uncensored.