Cateva trucuri pentru a indeparta petele de apa de pe mobila

              Cu siguranta dupa o petrecere sau chiar din cauza unei vaze de flori puse neglijent pe o piesa de mobilier, veti descoperi urme de apa sau abur, sau chiar de bauturi pe masa sau biblioteca. In general urmele de polen, praf sau grasime luata de pe mainile noastre se curata eficient si rapid cu sprayuri speciale pentru lemn, care au in compozitie si ceara protectoare. Dar apa si aburul mai ales matuiesc lacul mobilei, lasand urme albicioase si total inestetice. Avem insa o solutie la indemana care nu necesita nici timp prea mult si nu e nici dificila.

           Tot ceea ce va trebuie este un prosop de hartie si doua linguri de maioneza. Da ati citit bine, maioneza. Cu siguranta aveti prin frigider si nu v-ati fi gandit niciodata ca o puteti folosi si altfel decat la prepararea mancarurilor. Asadar puneti doua linguri de maioneza pe o bucata de prosop de hartie, dupa care asezati prosopul deasupra petei ce urmeaza a fi scoasa de pe mobila. Apasati cu blandete pentru a se intinde uniform maioneza, si lasati-o sa actioneze timp de un sfert de ora. Ridicati apoi prosopul de hartie si verificati rezultatul. Daca urma sau pata inca persista mai adaugati maioneza si frecati usor locul, verificand mai tarziu rezultatul.

            Gata pata trebuie sa fi disparut, daca nu mai incercati o data tratamentul de mai sus. In cazul in care aria de deteriorare este mai mare atunci va trebui o reparatie mai elaborata, pe care o poate face numai un specialist in mobila sau antichitati.

            Intotdeauna urmati intructiunile de folosire si protejare speciale pentru fiecare tip de mobila sau finisaj. Cu cat o pata este indepartata mai repede cu atata mai bine.

           Daca nu sunteti convinsi de eficacitatea metodei propuse de noi, puteti sa incercati mai intai pe o portiune mica si care nu este la vedere. Maioneza poate fi inlocuita si cu ulei alimentar. Puteti lasa maioneza sau uleiul sa actioneze peste noapte in cazul petelor mai vechi si mai rezistente.

www.incasa.ro

Altheate

16 mart 2007

Comentarii:

eaXpiKPUHuhTGLEXjL postat pe 19 Iulie 2012
AVcLOZPYUjfjzIQnnZD
Meditatia pe mine m-a ajutat sa descapor o parte din mine care era prafuita si nebagata in seama, si anume sufletul meu. Eu confundam esenta primordiala a mea cu ego-ul si de fiecare data cand eram ranita imi spuneam ca suletul plange, de fapt era mai mult orgoliul. Abia prin meditatie am aflat care e adevaratul meu suflet. Apoi am mai aflat ca e minunat sa calatoresti.