Ce impresie lasa pervazurile noastre?

flori pe pervazSe spune ca ochii reprezinta "oglinda sufletului". Exact la fel se intampla si in cazul pervazurilor: acestea sunt cartea de vizita a locuintei noastre. Acestea pot spune multe lucruri despre membrii acelei case. Daca aruncam o privire din afara catre fereastra si observam plantele care stau pe pervaz, ne putem da seama ce gusturi are proprietarul, carui stil I se incadreaza. Spre exemplu, o persoana inovativa si creativa  alege in mod normal plante usor excentrice. Cactusii detin o variata gama de specii foarte interesante cu un aspect deosebit.

In schimb, daca proprietarii au o latura mai sensibila, mai romantica alegerea va cadea pe plantele cu o expresie oarecum nostalgica (begonii, hortensi sau trandafiri). De indata ce este vorba despre un stil minimalist de amenajare. Vom zari pe fereastra minunatele orhidee, cu care nu se poate ca cineva sa dea gres in aceasta privinta. Stralucirea si frumuseatea plantelor redau ferestrelor o expresie si o personalitate aparte.

In magazinele de specialitate putem intalni deseori plante care infrumuseteaza prin splendoarea frunzelor. Pe langa acest lucru ele pot avea si o parte functionala: servesc si drept perdele "verzi". Exista tendinta, in general in cazul tinerilor consumatori, de a aranja plantele si celalalte decoratiuni pe pervazul ferestrei in asa maniera incat sa se potriveasca foarte bine cu stilul de amanajare si cu celalate obiecte din incapere.

Nord, Sud, Est si Vest

Plantele nu au rolul doar de a infrumuseta pervazul sau de a arata ce fel de persoana este proprietarul locuintei , ci ne spun cate ceva si despre in ce directie este amplasata fereastra. Plantele sunt frumoase si se mentin sanatoase daca sunt amplasate la locul potrivit si daca traiesc intr-o temperatura adecvata.
 
O fereastra indreptata in partea de nord este  intr-adevar mai umbrita, insa cantitatea de lumina care este la dispozitie este suficienta pentru anumite specii de plante pentru a ramane verzi si sanatoase.

Ferestrele din partea de sud sunt potrivite pentru florile care au nevoie de multa lumina si caldura. Trebuie sa ne gandim totusi ca vara temperaturile pot fi extrem de ridicate vara, astfel ar trebui sa alegem plante cu un caracter tropical.

Sursa foto

InCasa.ro

Comentarii:

dbmveYrftZy4 postat pe 04 Septembrie 2013
6vnohQJt55a2
1. Fotografiile ar fi pus mai bine in valoare hneiale daca erau facute in lumina naturala. 2. Fusta as vedea-o la jumatatea gambei. In aceeasi idee, as adauga fotografii in miscare. Dinamica face bine la tinuta