Clivia

CliviaClivia miniata este o planta foarte populara, cu frunze asemanatoare unei panglici, de culoare verde-inchis, stranse ca un evantai, din centrul caruia porneste inflorescenta cu o inaltime de 40-60 de cm, care apare incepand cu luna februarie. Aceasta este compusa din flori mari, de culoare rosu-portocaliu stralucitor, unicolore sau cu centru galben, in forma de crin, reunite cate 10-20 in forma de umbrela.
Aceasta specie trebuie protejata de excesul de soare din timpul verii. In aceasta perioada se uda abundent si se adauga ingrasaminte minerale solubile de doua-trei ori pe luna. Ghivecele se pot plasa vara in aer liber, dar numai in locuri semiumbrite.
In timpul iernii, Clivia reclama o perioada de repaus, care este absolut necesara pentru inflorire. Plantele se conserva la o temperatura mai scazuta, sub zece grade Celsius.
Pentru a-i asigura plantei o dezvoltare armonioasa este necesar ca aceasta sa fie cultivata in ghivece mici, si transplantata numai atunci cand radacinile ascunse ies la suprafata.
Inmultirea se face pri separarea drajonilor, care se dezvolta la baza plantei mama. Se pot inmulti si prin seminte, plantele obtinute inflorind dupa 4-5 ani.

Comentarii:

BfSsFMktCmhhWMmz postat pe 09 Mai 2013
cshCcxucOMIwutRXGpc
Je signe, mais ne crois pas aux coefncidences. Je pense que nous sommes tous en droit de nous dnmaeder ce qui se passe dans ce canal. Les feates Lilloises tre8s alcoolise9es n'existent pas que depuis 2 ans. Mais dans un premier temps, ne sachant pas ce qui s'y passe, l'ame9nager pour ne pas condamner ceux qui y tombent serait pour commencer une bonne chose. Combien de de9ce8s faudra-t-il encore pour que les autorite9s se bougent ? Une grosse pense9e pour les familles des victimes.

niko postat pe 11 Martie 2009
despre clivia miniata
cred ca ar trebui m multe detalii: cat de des se uda, sa se sp si despre ingrijirea plantei(florii) in per de primavara, toamna..