Cum puteti aduce stilul cottage in casa dvs.

1. Ferestrele nu trebuie infrumusetate in mod special. Orice perdea usoara, de bumbac, este potrivita. O alta ideee foarte usor de realizat este sa prindeti toate marginile materialului in clipsuri speciale pentru draperii si sa le insirati pe o bara de metal.

2. Imbracarea canapelei cu o husa da un aer destins si relaxant oricarei camere, aspect important daca vrem  sa avem un interior amenajat in stil cottage. Realizate din materiale nu neaparat scumpe, husele sunt usor de scos si spalat.

3. Cumparati vaze decorative in culori cat mai interesante; ele arata extraordinar cu flori, dar si fara. Alegeti flori precum hortensiile, tradafiri si / sau narcise si realizati un buchet imens, care sa umple la refuz vaza. Cumparati flori proaspete, de la florarii sau de la vanzatorii ambulanti din piete.

4. Materialele textile la mana a 2-a pot parea, cel putin pentru unii, un artificiu ciudat; ganditi-va insa la modelele care apar pe aceste materiale vechi si care dau un aer mai special atunci cand sunt folosite ca draperii sau huse pentru perne.

5. Podelele de lemn au cateva caracteristici prin care ies in evidenta: au tonuri calde, sunt usor de ingrijit si aproape orice tip de covor arata bine, mai ales daca sunt in tonuri pastelate. Pe timpul verii, podeaua poate sa ramana neacoperita. Altfel, puteti cumpara un covor mare sau cateva mai mici pe care sa le coaseti unul de altul.

6. Vopseaua decojita (sau aproape decojita, care poarta amprenta timpului) este un element caracteristic stilului cottage. Pentru ca vopseaua sa se mentina cat mai mult timp, folositi o marca de buna calitate.

7. Grilajele de lemn sau fier dau farmec interioarelor, pentru ca aduc mereu aminte de gradina si aer liber. Acestea se gasesc gata asamblate la magazinele cu materiale de constructii si pot fi asezate pe pereti, pe usile dulapurilor sau pot fi folosite ca tablii de pat.

8. Cu siguranta ati adunat scoici cand ati fost la mare si v-ati plimbat pe plaja. Acum le puteti folosi ca accesorii decorative, asezate in borcane, pahare sau farfurii de sticla.

9. Un alt element caracteristic pentru stilul cottage sunt candelabrele. Corpurile de iluminat pot fi pictate sau infrumusetate cu cristale.

10. Obiectele mici care sunt colectionate de fiecare din noi sunt cheia stilului cottage si de aceea trebuie expuse oriunde prin casa. Un nou strat de vopsea, si chiar si cel mai vechi dulap poate deveni un adevarat muzeu.

11. Cosurile de nuiele dau un aer casual, natural. Cumparati astfel de cosuri si, daca doriti, colorati-le intr-o culoare pastelata, cu ajutorul unui spray.

12. Lampile trebuie sa aiba abajur inflorat. Chiar daca initial acesta nu este asa, nu va trebuie decat o bucata de panza si o substanta adeziva buna. Taiati materialul dupa modelul abajurului si treaba este ca si facuta.

13. Detaliile decorative, precum marginile fetelor de perne, nasturi prinsi de marginea abajururilor sunt importante. Cu toate acestea, stilul cottage nu trebuie sa fie foarte aglomerat.

14. Piesele de mobilier din lemn impletit (ratan, rachita, bambus, etc.) aduc in interior atmosfera din gradina. Va trebuie un balansoar, o canapea si doua fotolii pentru a avea un set complet. Pentru un aspect si mai interesant, confectionati perne groase de 15 cm.

15. Cada de baie trebuie neaparat sa nu fie zidita, astfel incat sa i se vada picioarele in forma de gheare.