Cum sa cumparam mobila - ep. 1

Cumpararea de mobila noua poate fi o sarcina exasperant de dificila sau, dimpotriva, o adevarata aventura de care va veti aminti cu placere dupa ce totul se va fi terminat. Depinde doar de dv. Urmand sfaturile noastre, veti gasi ceea ce va doriti si aveti nevoie, intr-un timp cat mai scurt, va veti bucura de noul dv mobilier pentru multi ani de acum incolo.

Primul pas este sa decideti ce va doriti. De ce mobilier este nevoid, ce v-ar placea si ce s-ar potrivi cu ceea ce deja aveti.

Masurati cu foarte multa atentie spatiul pe care il aveti la dispozitie pentru viitoarele achizitii, fara sa uitati ca aveti nevoie si de spatiu pentru a va misca si a avea acces la mobila. Doar nu vreti sa va treziti intr-o camera sufocata, in care abia puteti ajunge la un dulap sau la pat. Poate ca va doriti o canapea, dar nu aveti loc decat pentru un coltar sau doua fotolii nu foarte voluminoase. Faceti o lista exacta cu dimensiunile camerei, pe care sa o aveti asupra dv cand plecati la cumparaturi. De fiecare data cand gasiti ceva care va place, masurati. Nu doar o singura data, ci de doua, trei, zece ori. Nimic nu este mai enervant decat sa cumperi ceva si sa te trezesti ca nu incape in locul in care doreati, ca ocupa jumatate din incapere, ca trebuie sa va strecurati pe langa noul sifonier, pe care abia il puteti deschide.

Fixati de la inceput un buget in care sa va incadrati, pentru a nu va lasa luati de val. Aveti niste bani alocati, incercati sa nu cheltuiti mai multi, dar nici nu va zgarciti. Nu este nimic mai enervant decat sa gasiti o mobila pe care nu v-o puteti permite. Deci cautati in consecinta, fara sa va aruncati banii degeaba. Desi este o idee buna sa cumparati mobila cea mai scumpa si mai bine construita, pentru a beneficia de maxima calitate si de durabilitate in timp, ati putea sa aveti neplacuta surpriza de a avea in mijlocul casei mobila fara a mai avea bani pentru zugravit.

Planificati totul cu multa atentia. Inainte de a cumpara, colindati magazinele de specialitate, cautati informatii pe internet (firmele mari au propriul site), intrebati prietenii si rudele de unde isi iau mobila. Comparati ofertele si vedeti unde veti gasi exact ceea ce va doriti. Ofertele detaliate va dau si dimensiunile, detalii despre materiale, constructie, finisaje. Mai mult chiar, majoritatea firmelor ofera si idei de amenajare a camerei, asa ca va puteti inspira si de acolo. Daca gasiti o firma ce vi se pare perfecta pentru ce doriti, puteti cere o oferta detaliata, pe care sa o studiati in liniste. Totul este sa aflati cat mai multe detalii fara a va parasi macar locuinta.

Daca gasiti ceva sa va placa, este momentul armonizarii cu ce aveti deja acasa. Priviti cu atentie materialul si finisajele, se potrivesc oare cu ce aveti acasa. Eventual comparati mostre de material, incercati sa va imaginati cum va arata casa dv. Nu ezitati sa cereti ajutorul celor care se pricep sau au macar simt artistic mai dezvoltat. Este ca un joc de puzzle, din piese aparent disparate trebuie sa reusiti sa creati un mediu elegant, placut, si mai ales reprezentativ pentru dv.