Cum sa devii decorator de interioare

designer interiorDaca vi se intampla sa primiti periodic complimente referitoare la felul in care v-ati amenajat locuinta sau la cat de talentat sunteti in "potrivirea" obiectelor, astfel incat rezultatul este impresionant din punct de vedere estetic, atunci cariera de designer de interioare este o varianta plauzibila pentru dvs. Desi nu este o sarcina usoara, a deveni decorator profesionist necesita, in primul rand, a avea cateva calitati artistice: ochi pentru moda, un anumit stil, intuitie si abilitatea de a crea sau de a recrea.

 

Pe langa pregatirea teoretica (in principiu cursuri universitare de specialitate) pe care trebuie sa o aveti exista cateva "trucuri" care va pot ajuta sa va dezvoltati talentul artistic si sa aveti succes in cariera de designer de interior.

 

Antrenati-va spiritul de observatie

...astfel incat sa surprindeti toate detaliile dintr-o singura privire. Un bun designer este inzestrat cu un talent natural si isi poate da seama rapid care sunt elementele care se potrivesc exact unei incaperi sau cele care nu au ce cauta in decorul respectiv. Indiferent de cat de buni sunteti instinctiv, este totusi bine sa va antrenati calitatea de observator. Astfel ca, de ori de cate ori intrati intr-o incapere noua, analizati cu atentie fiecare detaliu, imaginati-va schimbarile pe care le-ati face si cum ar arata acea camera daca ati redecora-o dvs. Incepeti prin a recrea imaginile in propria dvs minte. Pentru mai multe idei puteti apoi apela la diverse programe de design si creatie, disponibile pe Internet.

 

Patrundeti dincolo de aspectul exterior

Decorarea unei locuinte nu inseamna numai intelegerea stilului, a elegantei sau a aspectului, ci si alegerea materialelor, respectiv a naturii acestora si a felului in care se potrivesc intr-un anumit context ambiental. Pentru aceasta este nevoie sa studiati tot ce tine de materiale si de natura lor, chiar si aspectele ce tin de toxicitatea sau de inflamabilitatea materialelor, pentru a vedea felul in care interactioneaza cu diferitele conditii climaterice. Nu uitati ca functionalitatea este la fel de importanta ca si forma sau aspectul unei locuinte.

 

Practicati cat mai mult, chiar daca nu sunteti platiti pentru munca depusa

Si in design, la fel ca in oricare alta meserie, practica este cea care face diferenta intre succes si esec. Indiferent cate cunostinte teoretice ati acumulat sau cat de talentati sunteti, fara practica nu veti reusi sa obtineti prea multe satisfactii din aceasta profesie. Chiar daca la inceput nu aveti clienti, incercati sa va "faceti mana" transformandu-va periodic locuinta, decorand casele prietenilor si ale rudelor. Aceast exerciutiu, desi gratuit, va va ajuta sa obtineti beneficii substantiale in viitor.

 

Faceti-va un portofoliu si o lista de contacte

In lumea modei si a designului doua dintre cele mai importante aspecte care definesc succesul sunt: portofoliul si contactele. Mai intai ocupati-va de formarea unui portofoliu, chiar daca aceasta inseamna a lucra ca asistent, cu jumatate de norma sau cu un salariu foarte mic. In tot acest timp asigurati-va relatii cu cat mai multi profesionisti. Aceste doua lucruri va vor ajuta enorm in cariera dvs de designer.

 

Invatati in permanenta. Decorati spatii limitate, dar ganditi nelimitat

Este important sa lucrari avand in permanenta in minte nevoile celor carora va adresati, sensibilitatile locale, gusturile, modelele climaterice etc. Incercati sa combinati si sa potriviti aceste specte cu noile tendinte, armonizandu-le intr-un intreg. Designul interior este un domeniu extrem de dinamic, astfel ca trebuie sa ramaneti in permanenta conectati la evenimente, la descoperiri, la noile directii.

 

Profesia de designer va ofera nu numai o modalitate de a va castiga existenta, dar si o multime de alte satisfactii generate in primul rand de faptul ca, datorita talentului dvs, viata unor oameni a fost schimbata in bine. Designul interior este o combinatie intre castig, simt estetic, creativitate si functionalitate. Este un sentiment pe care nu multe profesii il poate oferi.

www.incasa.ro