Dieta semicrudivora

 

Dieta semicrudivora este modul de alimentare recomandat cu predilectie celor care se confrunta sau s-au confruntat cu psoriazisul, fiind si mijloc de vindecare si de consolidare a rezultatelor terapeutice.

Ea poate fi adoptata pe perioade nelimitate, fiind mult mai permisiva, putand fi consumate produse lactate si oua in cantitati mici.  Conditia este ca 50% din hrana sa fie alcatuita din legume si fructe crude.

In primul rand, trebuie sa incepeti fiecare masa cu sucuri obtinute in casa din legume cum ar fi : telina, patrunjelul, ridichea, combinate (ca ameliorator de gust) cu suc de mere sau morcov.

In dieta semicrudivora nu trebuie sa lipseasca de la fiecare masa salatele de cruditati cu legume bogate in fibre : morcov, varza, patrunjel, salata verde, spanac, ridiche, sfecla rosie. Painea folosita va fi numai cea de tip graham, faina alba va fi inlocuita cu cea integrala iar uleiul rafinat, pe cat posibil, va fi inlocuit cu cel presat la rece.

Comentarii:

iulia postat pe 25 Mai 2012
comentariu
psoriazisul nu se vindeca ci se trateaza,tigarile nu vindeca ci distru,cum spune in dieta de mai sus sa consumi fructe si legume proaspete care sunt vitamine si ajuta ptr organism si piele,ex.rosiile sunt bune ptr psoriazis dar cel mai bine e sa consulti un medic,iti doresc sanatate.

pantuflorina postat pe 06 Mai 2009
dieta semicurivora
va rog sa-mi spuneti daca sint fumator,ma ajuta la vindecarea psoriazisului