Faianta de tip “subway” pentru o bucatarie clasica

Era prin 1904 cand prima statie de metrou newyorkeza adopta placile dreptunghiulare de faianta, de culoare alba,  din considerente mai mult practice.  La vremea aceea, cu siguranta, nimeni nu si-ar fi imaginat macar ca un secol mai tarziu, acestea vor deveni un model popular in design-ul interior. Si totusi, asa s-a intamplat!

Faianta de tip “subway” este astazi intalnita atat in baile cat si in bucatariile multor americani care apreciaza influentele asa-zise clasice.  Ba mai mult, iat-o “inflorind” cu gratie si pe teritoriul Europei! Faianta de tip “subway” ar putea sa adauge bucatariei tale un aer traditional, dar fara a lasa senzatia de incapere demodata.

La origine, dimensiunile fiecarei bucati erau de 3x6 inch, iar culoarea alba, insa cu timpul s-au diversificat  ca raspuns la nevoile particulare ale locuintelor. Materialele gri, -sau in tot cazul, de alta nuanta decat alb - au avantajul ca sunt mai usor de intretinut si nu scot in evidenta cele mai neinsemnate pete.

Indiferent de culoare, faianta are totusi nevoie de o curatare temeinica. De obicei, se depun tot felul de pete, incepand cu cele de mancare pana la cele de ulei sau grasime. Cu cat aceste elemente stau mai mult pe faianta, cu atat indepartarea lor devine mai anevoioasa. Folosind un detergent corespunzator, este recomandat sa incepi curatenia de sus in jos, astfel incat sa ramana curat pe unde ai trecut cu laveta.

In functie de gust poti asambla piesele orizontal sau vertical, pentru un aspect mai indraznet. Oferta din magazinele de specialitate e generoasa, este important sa nu te derutezi, ci sa alegi exact culoarea si textura care sa asigure alaturi de celelalte elemente un spatiu coeziv. Daca optezi pentru faianta de tip “subway” aminteste-ti ca ar fi bine sa acopere de sus pana jos peretele, nu jumatate, cum se proceda acum cateva decenii in perioada socialista.

Sursa foto

I. C.
InCasa.ro

Comentarii:

Vlad postat pe 28 Mai 2013
Faianta Subway
Buna ziua Cine poate sa ma ajute sa gasesc aceasta faianta pe verde, exact asa cum este in poza? Am cautat in toate magazinele de profil din Bucuresti dar n-am gasit nicaieri pe aceasta culoare, doar pe negru, rosu si bej. Multumesc

MAcxIaNIcKeSE postat pe 25 Februarie 2013
attgSAlxlMBkXv
Spatiul nostru intorier acum nu are nici un stil acum ne gandim sa renovam si ideea de la care vrem sa plecam este un ceas de lemn!Ideea cu literele mi-a placut foarte mult si ma gandesc ca poate le-am gasi loc in noul nostru proiect.Imi place tot ce vad pe cele 2 site-uri si nu imi doresc decat sa vad lucruri minunate realizate de oameni atat de talentati..Mult succes incontinuare