Fuchsia sau cercelusul

Fuchisia HybridaFuchsia hybrida este un arbust ornamental cu flori variat colorate, care atarna ca niste cercei pe lastari flexibili. Florile curgatoare si catifelate, sunt in general violet sau rosii, insa exista specii ale caror flori sunt albe, roz sau lila. Este una dintre cele mai indragite plante de apartament, atat datorita aspectului ei placut, cat si al mirosului discret pe care il degaja. Originara din America de Sud, fuchsia si-a luat denumirea dupa botanistul german Leonard Fuchs, care a trait in secolul al XVI-lea.

 

Planta este sensibila si necesita o ingrijire atenta, avand nevoie de multa lumina, apa si conditii speciale de temperatura. Se inmulteste usor, pe toata perioada anului, prin butasi de varfuri, cu 2-3 noduri si lungimi de 6 -10 cm, care se pun in apa pana apar radacinile sau se inradacineaza adanc, pana la primele frunze, in pamant nisipos. Este de preferat ca butasii sa fie confectionati vara, afara in nisip sau primavara in sere. Prezinta o inradacinare usoara. Se cultiva in locuri umbroase, iar toamna, inaintea inghetului, butasii se scot din pamant si se planteaza in ghivece. Primavara se scoate afara si se taie scurt.

 

Inmultirea se mai face si prin seminte, operatiune ce trebuie efectuata in lunile martie-aprilie; prin acoperirea semintelor cu un strat subtire de compost umed, intr-un ghiveci asezat la umbra, la o temperatura de 16C; semintele inmuguresc in 21-28 de zile. Cand plantele sunt destul de mari ca sa poata fi mutate din loc, ele se planteaza separat in ghivece.

 

Caldura si umiditatea ii sunt daunatoare, in general, preferand o temperatura de 15-21 C in timpul zilei si cu 10 C mai putin pe timpul noptii. Iarna se uda moderat, vara udarea trebuie sa fie, insa, abundenta. Este necesara o fertilizare periodica, de 2 ori/luna cu substante nutritive bogate in potasiu.

 

Cele mai frecvente specii de Fuchsia sunt: Fuchsia coccinea, Fuchsia alpestris, Fuchsia bracelinae, Fuchsia brevilobis, Fuchsia campos-portoi, Fuchsia glazioviana, Fuchsia cardinal etc.

 

www.incasa.ro

 

Comentarii:

xLjytksPZezgcuNbTBZ postat pe 17 Iulie 2012
TCVDGuIXFkuqMk
Charge it has been simply prfceet for me. When I was younger I used to carry everything in my wallet. It got too bulky and it collected things, business cards, random items etc. I started to go out more and did not want to carry my purse all the time. Life started getting fast passed and keys, phone, chapstick, and wallet was all I needed. I was at work one day and this woman had the Lipstick Red Charge it. I instantly fell in love, it was simple, clean and easy to carry. I got information from her on how to get one. I went and contacted the consultant and was on my way to get it. I have not changed wallets in about 3 years. It's almost about time for a new one.

mariana i postat pe 19 Octombrie 2009
cercelusu
am unul tanar de anul acesta ia mers bine eu am udat florile cu apa de ploaie si bionat la 2 saptamani iarna il tin la geam ca mie frica sa nu inghete

mariana postat pe 06 Octombrie 2009
cercelusi
am si eu unul lam tinut afara sub un umbrar si ia mers bine ,ce fac ,ca vine iarna unde sal tin nu vreau sal pierd

stancu postat pe 22 Iulie 2009
raspuns ptr mariana
am patit si eu cu cercelusul meu si vreau sa spun ca lam plantat direct in gradina langa celelalte flori mai la umbra sa nu bata soarele pe el si acum sia revenit si chiAR ARE SI BOBOCI

mariana postat pe 28 Iunie 2009
cercelusu
am un cercelusi si ia mers foarte bine pina intro zi cind sa ofilit brusc de ce si ce sai fac

Aitenutza postat pe 30 Mai 2009
craciunita
as dori si eu o craciunita si un trandafir japonez poate sa-mi daruiasca cineva .Sunt din Tuzla ,judatul Constanta

crina postat pe 12 Mai 2009
cercelusi
pentru flori pot sa iti dau eu dak esti din cluj mi/ati putea spune cat de des se unda? am primit una acum recent de ziua mea si nu stiu cam cat de des sa o ud si cam cata apa aree nevoie..multumesc

mariella postat pe 03 Mai 2009
flori
as dori si eu un butas imi poate da cineva?. la florarie nu are si mi as dori fff mult.cel din imagie e super