Ginkgo biloba

Ginkgo bilobaGinkgo biloba - cel mai bun exemplu de fosila vie in randul arborilor

Istoria acestui arbore dateaza de peste 50 de milioane de ani. Este oarecum inrudit cu coniferele, dar spre deosebire de aceastea, frunzele sale se aseamana cu niste evantaie care flutura la adierea vantului. Toamna, acestea se ingalbenesc si cad. Este o specie unica de arbori, fara rude apropiate, care face parte dintr-o clasa speciala: Ginkgoaceae, genul Ginkgo si este singura specie existenta din cadrul acestui grup.

Timp de secole s-a crezut ca a disparut din salbaticie, insa acum se stie ca traieste in cel putin doua zone mici din provincial Zhejiang sin estul Chinei, in rezervatia Tian Mu Shan. Cu toate acestea, studii recente indica o mare uniformitate genetica printre copacii ginkgo din aceste zone, argumentand impotriva unui origini naturale a acestor populatii si sugerand ca arborii ginkgo din aceste domenii au fost plantati si conservati de catre calugarii chinezi, pe o perioada de circa 1000 de ani. Faptul ca populatii native de copaci ginkgo exista inca nu a fost demonstrat in mod echivoc.

Cert este ca arborii sunt originari din Extremul Orient si cresc foarte rar in salbaticie. Sunt venerati de mult timp in China si Japonia si au fost adapostiti in gradinile templelor, unde specia s-a adaptat foarte bine. Occidentalii au descoperit ginkgo acum circa 2000 de ani si i-au plantat in parcurile europene. Este uimitor modul in care acest supravietuitor al trecutului indepartat s-a putut adapta conditiilor climatice ale lumii moderne.

Se dezvolta viguros in aerul poluat din orase si este foarte rar afectat de vreo boala. Prin urmare, poate fi vazut in Londra, la New York, precum si pe multe alte strazi aglomerate ale oraselor lumii.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro

Comentarii:

fjvwKwRWVsuH postat pe 17 Iulie 2012
JzAmUtRPxs
PullyElbow27 говорить:@reallycalm Since I can't post links on here, google grasicsty , go to their website, go to the community, go to the Medical Marijuana subforum, and click on the sticky with the title of something along the lines of Granny's July 2010 MMJ List . This has a ridiculous amounts of credible sources confirming the plethora of medical applications of marijuana, including Alzheimers. Enjoy.

ssoraana74 postat pe 22 Februarie 2011
sibiu
de ce sa iesiti din tara pentru al admira? veniti in parcul Subarini din Sibiu, este aproape cupola si va asteapta .