Palmierul Melanodendron integrifolium

palmoerul varzaFace parte din familia Compositae si este un copac destul de mare si de raspandit, a carui scoarta este in permanenta umeda si deseori intunecata de un strat dens de muschi, licheni si ferigi. Frunzele netede si inchise la culoare sunt groase si carnoase si cresc grupate la capatul ramurilor, facand ca palmierul sa semene cumva cu o varza, fapt ce i-a atras si denumirea populara. Frunzele sunt destul de mari si de tari, aproximativ alungite ca forma, mai late la baza si cu marginile nedintate.

Palmierul varza negru este endemic din insula Sf. Elena, unde are o distributie neuniforma pe culmea centrala, la altitudini cuprinse intre 580 si 820 de metri deasupra nivelului marii. Aproximativ 800 de specimene de copaci din specia Melanodendron integrifolium se gasesc in intregul Parc National Diana Peak, un numar mic in High Peak si numai unul sau doi in Depot.

Copacul varza negru infloreste in lunile octombrie si noiembrie, purtand ciorchini de paraute asemenatoare florilor, inconjurate de frunze, la capatul ramurilor. Fiecare floare masoara in jur de 1,2 cm. si, la fel ca alti membri ai familiei Compositae, este, de fapt, o structura complexa, compusa din mai multe flori mici, individuale, cunoscute sub denumirea de floricele. Florile palmierului varza negru sunt formate dintr-un disc central, alcatuit din circa 60-75 floricele galbui, inconjurat de 20-25  de floricele albe sub forma unor petale.

Semintele de palmier varza negru germineaza adesea pe trunchiurile de copaci-feriga, greutatea arborelui varza negru provoacand in cele din urma caderea copacului-feriga. Cei doi copaci continua sa creasca impreuna o vreme, arborele varza adesea inradacinandu-se in sol.

Corina Dovinca
InCasa.ro

Comentarii:

yQKkGTAnn postat pe 16 Martie 2012
hfRjfRxwPA
Get up to 100000 forum backlinks with our mxruer blast & massive trafficGet incredible online web traffic using best mxruer blast today. We can post your marketing post up to 100K forums around the web, get thousands of backlinks and amazing online web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!!Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website will get insatnt traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks. Order now: