Idei pentru reamenajarea balconului

balconulDaca dorim sa facem o schimbare in ceea ce priveste amenajarea balconului, pentru a-l transforma intr-o oaza verde unde sa ne putem primi ocazional persoanele dragi, avem nevoie de imaginatie si de cateva sfaturi utile in acest sens.

Elementul cheie: plantele

Plantele transforma orice balcon intr-un loc primitor si prietenos. Vara - spre exemplu - cu ajutorul unor palmieri putem crea acel flair unic mediteranean. Iar daca urmam si alte cateva trucuri, vom constata ca ne simitim ca si cand am sta si am admira o piateta italieneasca: plantele cataratoare sau chiar ramurile vitei de vie tin umbra si nu lasa sa treaca razele arzatoare ale soarelui de vara, timp in care noi putem savura un cappucino la o masusa rotunda din fier.

Balconul poate fi reamenajat in mai multe stiluri: scandinavic, extravagant, clasic, traditional, romantic. Pentru toate acestea ne ajuta foarte mult plantele. Spre exemplu, stilului romantic de amenajare ii sunt specifici trandafirii cataratori in tonuri de roz pal si fuchsia.

Rolul mobilierului

In cazul unui balcon de dimensiuni mici mobilierul robust ar strica intregul aspect al acestuia. Astfel, ar trebui sa ne lipsim de sezlongul mare care ocupa tot spatiul in detrimentul scaunelor rabatabile.

Accesoriile decorative

Decoratiunile joaca de asemenea un rol foarte important pentru crearea unei ambiante foarte placute. De exemplu lumina pune in valoare gingasia plantelor si frumusetea decoratiunilor. Totusi trebuie sa avem grija sa nu optam pentru lampioane sau lampi mult prea mari comparativ cu dimensiunile celorlalte elemente din balcon si cu marimea acestuia.

Ierburile aromate

Ierburile aromate au de asemenea farmecul lor in balcon. Pe langa faptul ca ne putem amenaja o mica gradina cu mirodenii, in balcon vom resimti parfumul tipic tarilor mediteranene.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

 

Comentarii:

is8wRMmcnm postat pe 22 August 2013
kMD2g8Xonu
C'est tre8s joli, la pre9sentation a son petit effet, il est vrai que, en foreat, le de9cors aurait e9te9 suebrpe mais nous sommes tributaires de la me9te9o alors peut-eatre une autre fois!!!!!!!!!!! encore bravo bisous!!