In stil scandinav

Stilul ScandinavStilul scandinav, cunoscut noua mai cu seama prin intermediul mobilei in forme pure, fabricata in principal din lemn, promavata si distribuita de IKEA, ofera simplitate intr-o imbinare fericita a materialelor moderne cu cele traditionale.

 

Elementele esentiale, specifice stilului scandinav, sunt culorile deschise, lumina si lemnul. Iernile lungi si mohorate, cu inserari rapide si lipsa luminii naturale au produs reabordarea completa a amenajarilor interioare, mizandu-se pe culori luminoase si pe efectele produse de corpurile de iluminat. Pe de alta parte, lemnul, atat de abundent in tarile nordice, a determinat designerii scandinavi sa-si impuna propria maniera de expresie, creand obiecte de mobilier originale, cu forme organice, realizate din lemn deschis la culoare, asociat cu metal cromat sau piele.  

 

Asadar, daca doriti sa oferiti livingului dvs. un aer diafan si elegant, decorati-l in stil scandinav. Vopsiti peretii in culori luminoase, de preferat in alb stralucitor. Pentru mobila: comoda TV, dulapuri, biblioteca - alegeti un design simplu si pastrati culoarea naturala a lemnului. Daca locuinta cuprinde open space puteti delimita anumite zone, la nivel vizual, cu ajutorul finisajelor. De ex. imbracati pardoseala din zona de dining in dusumea, iar pentru cea din bucatarie folositi gresie portelanata. Daca aceasta varianta nu va satisface gusturile, puteti opta pentru amplasarea unui panou vitrat care sa desparta bucataria de dining, lasand lumina naturala sa treaca dintr-o zona in alta si oferind amploare spatiului.

 

Asa cum am spus, interiorul trebuie sa fie bine iluminat. Pe langa efectul de lumina pe care culoarea deschisa a peretilor si a mobilei le produce, puteti obtine efecte speciale cu ajutorul corpurilor de iluminat cu abajururi bogat ornamentate sau din materiale speciale - lustra cu structura metalica si abajur din sticla de Murano. Pentru un impact vizual deosebit plasati-le cat mai la vedere si alaturati-le ingenios. Vezi mai multe despre stilul de viata scandinav.

InCasa.ro
 

Comentarii:

MYUtTRAqyRLqtfm postat pe 21 Octombrie 2012
jjtEoPvlfKTSMIdH
GeorgianaPe mine ma inspira oaienmi, povestile lor si pasiunile lor. Azi, rasfoind pasiunea ta, am redescoperit-o pe a mea. Pasiunea pentru cuvinte.Momentul cand din imagini, din oameni, din sentimente ies cuvintele mele, prind contur si formeaza o poveste e …magic. Ma resusciteaza. Apatia dispare, presiunile exterioare dispar si ele si pot sa fiu eu, cu sperante, cu sentimente, cu povesti de spus si povesti de ascultat. Si ma opresc din orice ca sa pot sa scriu. Ca acum. Si ca in alte dati, cand nu conta cu cine sunt sau unde sunt sau ce ora e; cand scriam la serviciu in loc sa muncesc; sau la 3 dimineata, in pat, in loc sa dorm; scriam si in metrou, pe telefonul mobil, ca sa nu uit ce sentiment mi-a trezit batrana de langa mine care citea “Singur pe lume”. Scriam orice si oriunde pentru ca mie imi placeau cuvintele. Si nu scriam pentru altii, scriam pentru mine. Nu mereu cuvintele se potriveau intre ele, nu mereu se impleteau, poate uneori nu aveau nici macar logica. Dar erau cuvintele mele, imi erau dragi si ma faceau fericita.E usor sa te pierzi, sa te departezi de ceea ce iti place sub presiunea sociala, sub presiunea economica. Sub presiunea vietii. Mi s-a intamplat de nenumarate ori, uneori pentru o luna, alteori pentru un an, poate chiar mai multi. Insa de fiecare data cuvintele s-au intors la mine. Negresit. De fiecare data. Asadar, iti multumesc. Astazi cuvintele tale mi le-au inapoiat pe ale mele.