Mobilierul si functionalitatea lui

interior modernOdata cu mobila aducem si functionalitate in spatiile din locuinta noastra. Astfel, o camera goala se transforma intr-un dormitor daca asezam intr-un loc potrivit un pat, livingul este redat in primul rand de o canapea, aragazul si frigiderul incastrate eventual piese speciale de mobilier indica faptul ca ne aflam in bucatarie.

Producatorii de mobila se orienteaza de cele mai multe ori dupa ultimele tendinte in aceasta materie. Daca doriti sa va amenajati o camera sau intreaga locuinta intr-un singur stil veti gasi cu siguranta solutiile potrivite apeland la cataloagele si magazinele de specialitate.

Cum iti asterni asa dormi

Chiar daca aceasta zicala se foloseste mai mult cu alt inteles, este bine sa ne gandim ca atunci cand mobilam dormitorul si ajungem la achizitionarea unui pat sa facem cea mai buna alegere - saltea, somiera - pentru a ne bucura de un somn cu adevarat sanatos. Care este cea mai buna alegere din aceast punct de vedere tine de fiecare persoana in parte.

Garderoba

Cuvantul provine din limba franceza si are sensul de depozit al hainelor. In general denumim  prin acest termen piese mai mici de mobilier, care sunt asezate de cele mai multe ori in holuri si care sunt folosite pentru atarnarea hainelor atunci cand venim de afara sau a celor pe care le purtam frecvent intr-un anume anotimp.

Cand spunem "garderoba" poate fi vorba de ceva simplu, un cuier fabricat din cateva scanduri, dar si de ceva mai complex, din mai multe elemente. Uneori constau dintr-un dulap in care sa agatam umerasele, o oglinda, un pantofar, un suport pentru palarii si unul pentru saluri sau o mini - ladita cu functie de depozitare, dar pe care sa putem lua loc atunci cand dormim sa ne incaltam.

Mesele

Intai de toate mesele sunt asezate in bucatarie sau daca spatiul ne permite, in dining. Astfel se face diferenta intre masa de bucatarie, cea din dining sau cea din sufragerie. Materialul din care se produc acestea este de regula lemnul. Bineinteles, exista si alternative mai ieftine in locul lemnului masiv: furnirul.

Pe langa masa clasica din lemn, pe patru picioare exista o diversitate larga de alte modele. Astfel putem alege dintre mesele rotunde sau ovale cu un singur picior pana la cele din sticla sau din fier forjat de diferite forme si marimi.

Vitrinele

Vitrinele sunt cele care redau incaperii o ambianta aparte, eleganta si noblete. Indiferent de material - lemn, furnir, sticla sau metal - aceasta piesa de mobilier sa gaseste foarte usor in magazinele de specialitate intr-o gama larga si care sa se potriveasca stilului dvs.

Sursa foto

InCasa.ro

Comentarii:

OyladANzrPIVniBAFw postat pe 22 Octombrie 2012
mBMzaycqpdnU
Mai mi-au dat lacrimile ciintd comentariile voastre.Am trait 14 ani in perioada comunista si le-am prins mai pe toate cele ce se intamplau in viata de zi cu zi in acea perioada. Imi aduc aminte vag de constructiile noi ce se inaltau pe bdul. Unirii, splai pana la casa poporului. IMi aduc aminte haosul ce se crea in uichend in fata mag. Unirea unde veneam cu parintii la shopping , imi aduc aminte umilinta prin care treceam stand ore-n sir la cozi interminabile pt. un drob de sare in spinare si cum atipeam in zilele toride pe genunchiul/piciorul bunicii pana ajungeam la galantar sa ne luam ratia.Am zis ca le-am prin mai pe toate nu chiar pe toate uite de exemplu nu am reusit sa ajung si eu UTCist. Na, mare dezamagire pe chipul meu ca tocma' atunci s-au gasit unii sa faca o revolutie si am ramas doar mandru pionier si fara vre-o tresa .Mi-a placut descrierea lui George de mai sus. A uitat sa spuna de inghetata SPORT cu vanilie si cioco si celebra vafa. Sucul la dozator si plic, gumela (lama de guma care ti se faramita in gura), brifcor, prajiturile cartofi cu care aruncam dupa troleibuse (79 de ducea la Pta. Romana-Gara si 84 ce ducea la Universitate), banda de plastic pe care o furam din interiorul troleelor si o incolaceam pe ghidonul biciletelor Pegas cu coarne si sa lunga si Pegas cu sa scurta si ghidon scurt.Vremuri grele dar copii fiind cred ca le-am suportat mai usor. Parintii noastrii cred ca au avut ceva de tras, sfori si greutati, ca sa ne asigure noua ceva mai mult decat au avut ei.Imi aduc aminte ca eram la o celebra coada la paine in zona Pta. Muncii la pasaj cum vii de pe actualul Bd. Burebista si multimea de oameni inainta cu repeziciune catre centru (CC al PCR), multime formata din oameni din cartierele invecinate si muncitorii de la FAUR, pt. a infaptui ceea ce s-a numit mai tarziu revolutia romana. Veniti cu noi, veniti cu noi! striga multimea dezlantuita si hotarata sa schimbe ceva. Am parcurs impreuna cu acest sarpe imens cateva sute de metrii luat mai mult pe sus decat pe jos fara a-mi da seama ce fac. Bunicamea a reusit intru' tarziu sa ma scoata din multime. Probabil ca altfel era viata mea daca ma duceam acolo.In sfarsit..amintiri din copilarie. Cum ar spune un mare folbalist contemporan cu noi viata merge inainte .Sunt fericit ca am avut aceasta ocazie.Multumesc.Bogdan