Molia cojii fructelor

Aceasta ataca multiple specii de pomi fruct iferi si specii forestiere, la care rod frunzele si coaja fructelor.
Luand aceste rosaturi drept poarla de intrare, patrund in fructe multe ciuperci si in special Monilinia frucligena, a carei actiune nociva am descris-o in paragraful respectiv.
Molia cojii fructelor are doua generatii pe an si ierneaza ca larva pe ramurile pomilor, in jurul mugurilor sau intre frunzele uscate agatate cu fire matasoase.
Organele atacate de larve sunt infasurate cu fire de malase sub forma de cuiburi. Impupeaza in interiorul organelor atacate.
Sunt depuse cate 4-16 oua pe fata superioara a frunzelor. I ,arvele nou nascute acopera frunzele tinere cu un paienjenis de fire, la adapostul caruia rod epiderma superioara a tesutului Ibliar. lasand neatinsa epiderma inferioara. Mai tarziu frunzele atacate se rasucesc sub forma de cornet sau se produce lipirea a cate 2-3 frunze, legate cu firele de matase secretate. Uneori larvele se aseaza la locul de contact al unei frunze cu un fruct. Larva aliata la adapost, va face rosaturi la suprafata fructului, pe o arie destul de mare. Ouale sunt depuse pe fructe, frunze si lastari. Noile larve rod frunzele, lasand numai nervurile. Actiunea nociva a larvelor poate continua si in depozite.