Natura in casele noastre - idei de amenajare

vazelleDin nefericire lumea in care traim se transforma din ce in ce mai mult intr-una in care asfaltul si betonul ia loc pamantului si naturii in general. Chiar si in jurul satelor incep sa se construiasca fel si fel de hale, depozite sau chiar si fabrici, care distrug mediul rural curat poluandu-l. De aceea nu este de mirare dorinta oamenilor de a fi cat mai aproape sau de a-si crea un mediu natural propriu.

Solutia cea mai simpla de a ne impotrivi urbanizarii este aceea de a aduce natura in propria locuinta. Pe langa “gura de aer proaspat” pe care ne-o ofera, plantele si elementele naturale reprezinta si niste accesorii pline de farmec. De asemenea acestea pot cantari mult in ceea ce priveste stilul de amenajare.

Accesoriile marunte aduc culoare in casa. In acest sens nu trebuie decat sa achizitionam niste vaze de marimi diferite din sticla colorata. Acestea au un efect cu adevarat spectaculos aducand  prospetimea aerului de primavara in locuinta noastra. Efectul maxim il vor obtine daca vor fi aranjate laolalta, in grup, iar un contrast foarte potrivit ar fi un suport de lumanari rustic, din lemn.

Plantele de camera sunt foarte frumoase, insa pot deveni “sufocante” daca sunt prea multe. Ocupa mult spatiu si necesita timp pentru ingrijire si curatare. Cel mai indicat pentru a evita aceste aspecte, dar pentru a pastra o nota naturala in casa este sa culegem sau sa cumparam buchete din flori de sezon.

Nu trebuie sa ne lipseasca creativitatea cand este vorba de accesorizarea naturala a unei incaperi. Buchetele din diferite flori imbinate cu crengute, pietre, scoici, nuci sau pene constituie un adevarat “high-light” si in plus ii conferim un caracter individual.

Buchetele de flori se scutura relativ repede, insa in casa se regasesc si alte elemente care ne tin in conexiune cu natura. Spre exemplu suportul din lemn pentru reviste, abajurul din in topit al veiozei, un tablou cu fluturasi sau un tatuaj pentru perete, frunzele uscate aranjate intr-un recipient din bambus, etc.

De fiecare data cand iesim la plimbare, mergem intr-o drumetie sau ne cautam un loc linistit pentru un picknick vom gasi cu siguranta, uitandu-ne in stanga si in dreapta, cele mai frumoase decoratiuni naturale: pietricele in culori si forme diferite, petale luate de vant, cioburi care au apartinut unor vase de lut. Asezate in vaze sau in mici recipiente din sticla vor avea cu siguranta un efect spectaculos asezate pe comoda sin living sau pe masa de pe terasa.

Tot ca si decoratiuni originale pot fi considerate si fructele, nucile, farfuriile din lut sau cosurile impletite. Acestea creaza o ambianta primitoare si foarte prietenoasa.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

bhVfFSgUaKwnQQ postat pe 11 Mai 2013
KJUmevkZMB
It's a joy to find smoeone who can think like that