O toamna neplacuta, o locuinta primitoare

toamna in casaAcum simtim cum vantul se strecoara si suiera pe la colturi, vedem cum lasa crengile copacilor fara frunze, maturandu-le de pe jos si purtandu-le pe alei si strazi, iar cel mai bine ne simtim in locuinat noastra. A trecut vremea in care mergeam la piscina in timpul zilei, iar cand seara stateam pana seara tarziu la gratar. Tocmai acum, in aceasta perioada rece, este important sa ne simtim foarte bine si foarte confortabil acasa. Acest lucru se intampla de cele mai multe ori atunci cand facem alegerile bune in privinta materialelor si ale culorilor pe care le folosim in amenajarea celor patru pereti.

In acest sezon materialele la moda sunt cele din lana, din micrifibre, din bumbac, cu alte cuvinte materialele placute si moi la atingere. Efectl si starea de bunadispozitie din locuinta este redata de tot ceea ce inseamna plusat, flausat, tot ceea ce este calduros. Pe langa acestea se numara si covoarele cu o structura pufoasa, dar si cu anumite modele si motive. In cazul in care dorim sa reamanajam incaperile si dorim sa schimbam mobila este recomandat sa o folosim pe cea din ratan sau din lemn masiv.

Factorul care induce sentimentul de bine este reprezentat de paleta de culori naturale. Nuantele de cre pana la maro inchis garanteaza acel flair care este responsabil pentru bunadispozitie. Acesta este sustinut si prin nuantele pudrate, cele delicate si pastelate precum roz sau albastru deschis foarte pal. Aceasta este de fapt paleta de culori care aduce ca prin magie acel sentiment de relaxare si de confort.

Pentru ca sa alungam raceala toamnei si pentru a "imblanzi" acest anotimp ar trebui sa sa ne imprietenim cu acesta, asadar sa aducem culorile si tot ce este bun caracteristic lui in casa noastra. O ideea concreta ar fi aranjarea unor "insulite" ormate din lumanari in locurile vizibile sau in cele mai intunecoase din incapere. Un alt truc simlu si practic este acela de a lipi tatuaje speciale pentru perete cu diferitele motive ale toamnei. Acestea nu sunt greu de aplicat sau de achizitionat. Cand se schimba anotimpul, iar acesta este nepotrivit, se poate dezlipi foarte usor si inlocui cu unul pe masura.

Cu alte cuvinte atmosfera placuta si potrivita din locuintele noastre nu este o chestiune financiara, ci una de imaginatie.

Sursa foto

InCasa.ro