Ornamente si decoratiuni de perete

deco pereteCele mai potrivite ornamente si decoratiuni de perete

Daca doriti sa dati un aspect deosebit peretilor locuintei dvs. puteti folosi in decorarea lor, in afara de folii ornamentale sau tapet, alte tipuri de ornamente (obiecte care atarna sau sculpturi) precum: tapiseriile sau goblenurile, tablourile/picturile, candelabrele sau alte obiecte luminoase atarnatoare si piesele artistice din metal. Acestea infrumuseteaza rapid decorul, putand fi amplasate in oricare incapere a casei dvs. - pe balcon sau pe terasa, in bucatarie, sufragerie, living, dormitor sau chiar in foisorul din curte. Un alt avantaj il reprezinta acela ca nu sunt foarte scumpe, adaptandu-se oricarui tip de buget si, de cele mai multe ori, valoreaza mult mai mult decat costa.

Tapiseriile sau goblenurile

Unul dintre cele mai vechi si mai sofisticate ornamente de perete din toate timpurile, goblenul reprezinta de o tesatura artistica, care reda o imagine plastica. Se executa din fire colorate, tesute manual pe o panza, fixata cu ajutorul gherghefului. Goblenurile au o popularitate de sute de ani, fiind folosite ca ornamente de perete inca din epoca elenistica si fiind prezente in numeroase castele din Europa. Regii si nobilii atarnau aceste obiecte ornamentale pe pereti ca simbol al autoritatii lor. Goblenurile sunt considerate obiecte versatile in designul interior, pentru ca pot fi mutate cu usurinta (se ruleaza sub forma de suluri) dintr-o camera in alta. Pot fi si inramate, sub forma de tablouri. Ele adauga culoare si personalitate unei camere, desi sunt foarte rar folosite in zilele noastre. Se potrivesc mai ales intr-un decor rustic, traditional, mai putin pretentios.

Tablourile

Probabil cel mai popular obiect decorativ de perete, acesta se prezinta in numeroase variante: pictura, desen in acrilic, grafica, fotografie de arta etc. La fel ca si goblenurile, aceste obiecte pot fi mutate cu usurinta dintr-o incapere; pot fi inramate sau nu. In designul interior contemporan, desi stilul minimalist este foarte la moda inca, decorurile de perete, gen tablou, pot da o nota de rafinament incaperii. Sunt recomandate picturile simple, decorative, reprezentand imagini abstracte, fotografii in detaliu sau macro.

Puteti, de asemenea, sa va folositi imaginatia si sa va creati singuri tabloul potrivit, folosid materiale diverse precum: nasturii de diferite culori si marimi; scoicile; micile bucati de stofa de diferite dimensiuni si culori; frunzele uscate; obiectele vechi cu valoare sentimentala etc. care pot fi lipite pe o coala alba sau colorata si inramate.

Candelabrele sau obiectele luminoase care atarna de perete

Candelabrele, des folosite in manastiri, biserici si castele, pot reprezenta obiecte decorative de impact chiar si in zilele noastre. Acestea se prezinta in marimi si sub forme diferite si nu au numai un rol estetic, ci si unul ambiental, ajutand la o mai buna luminare a camerei si la crearea unei atmosphere mai primitoare. Forma si materialul din care erau confectionate candelabrele s-au schimbat de-a lugul vremii, astfel incat, in zilele noastre, orice candelabru poate fi personalizat si adaptat interioarelor moderne. Stilul rece, sobru si opulent impus de acest obiect decorativ se poate transforma intr-unul relaxant si primitor.

Piesele artistice din metal

Acestea reprezinta poate cele mai moderne variante de decoratiuni pentru pereti. Cel mai des sunt confectionate din fier forjat, conferind spatiului un aspect unic, elegant si sofisticat.

Photo: wall-art.de

Corina Dovinca
InCasa.ro

Comentarii:

PamwAXHw postat pe 23 August 2013
WBIjNda97S7
Lizav84 / Crown tun wird und nicht nur ffcr die Tscheljabinsk Kf6niginnen und Prinzessinnen!!!! Drop Anle4sslich devushku Esli Knight Sie es ist in Ordnung Wenn Sie uns eine Skizze oder ein Bild aus dem Internet Unsere Technologie macht das Programm leihct nur auffordern, die technischen Mf6glichkeiten unserer Gere4te zu kle4ren- Anwesenheit von untergeordneter Elemente auf dem Anhe4nger ist nicht wfcnschenswert (brennen kann)!

cGwHMhV7 postat pe 23 August 2013
vAc9lQr1w
Lizav84 / Crown tun wird und nicht nur ffcr die Tscheljabinsk Kf6niginnen und Prinzessinnen!!!! Drop Anle4sslich devushku Esli Knight Sie es ist in Ordnung Wenn Sie uns eine Skizze oder ein Bild aus dem Internet Unsere Technologie macht das Programm leihct nur auffordern, die technischen Mf6glichkeiten unserer Gere4te zu kle4ren- Anwesenheit von untergeordneter Elemente auf dem Anhe4nger ist nicht wfcnschenswert (brennen kann)!

dwjBpbGsknvRzK postat pe 28 Aprilie 2012
jNynmPryyleTaLm
asel - der einzige man, der keine frau hat, ist der noaklius (terminator ist schon die ne4chste generation). in seine zeiten traute sich anscheinend keine frau so schf6n in die ke4lte raus. hast du die bilder dem noaklius schon gezeigt? lass ihn auch mal inspirieren ich mag die schneeflocken und die warmen farben bei der ice-braut.