Pavilionul - elementul central al gradinii

Pavilion gradinaProprietarii de case pe pamant au inteles ca amenajarea propriilor locuinte nu se limiteaza numai la interior, ci trebuie extinsa in afara usilor, incluzand gradina, anexele (suprafata aflata in prelungirea spatiului locuibil: balconul, veranda) si curtile interioare. Punti sau poduri, piscine, helesteie, foisoare, casute din lemn, pavilioane, alpinarii, fantani sau cascade arteziene, gratare barbeque, incadrate intr-un peisaj natural, plin de verdeata si de flori va pot oferi confortul si relaxarea de care aveti nevoie. Exista numeroase variante de amenajare a spatiului exterior. Unii prefera sa-si decoreze gradina cu mai putine plante si mai multe accesorii si decoratiunii, altii dimpotriva. Exista si persoane care prefera florile, legumele, pomii fructiferi si chiar animalele, care sa le populeze spatiile exterioare. Indiferent de gusturi, insa, cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont in alegerea dvs este armonia: amplasarea elementelor astfel incat sa evitati aglomeratia si aspectul inestetic si asortarea materialelor cu finisajele si accesoriile utilizate.

 

Pentru spatiul din jurul casei va recomand sa alegeti un element central: gen pavilion, pe care sa-l fixati intr-un colt al gradinii, astfel incat sa ofere o panorama deosebita asupra intregului. Si pentru ca intr-adevar panorama sa fie deosebita introduceti in peisaj arbori ornamentali: brazi, tuia, artari, ienupari taratori, ciresti japonezi, stejari canadieni, incadrati in interiorul unor poienite, deliminate de garduri joase din lemn sau de busteni.

 

Pavilionul poate fi construit din lemn de brad bantuit, inchis la culoare, cu acoperisul invelit cu tigla rosie, astfel incat sa dea aspectul unei case in miniatura. Pavelele, inclusiv cele care fac legatura intre spatii (usa casei si pavilion, pavilion si alte elemente, cum ar fi gratarul) pot fi din piatra care imita teracota. Acest material ofera un aspect rustic ansamblului, aspect ce poate fi accentuat de decorul pavilionului: mobila din lemn, ghivece din ceramica atarnate de piloni. Culoarea si mireasma vor fi asigurate de plantele ornamentale: petunii, muscate, cercelusi, trandafiri etc., dispuse alternat pentru a conferi expresivitate peisajului. 

 

Nu uitati ca orice casa va spune ce fel de gradina ii trebuie: respectati stilul cladirii, reliefati atuurile spatiului de care dispuneti si mascati zonele inestetice. Jocul cu iluziile optice, deschiderea perspectivelor si fragmentarea spatiului sunt directiile de urmat atunci cand doriti sa obtineti efecte deosebite.

 

Referitor la partea materiala trebuie sa stiti ca pretul foisoarelor si al pavilioanelor de gradina, de diverse forme si dimensiuni sunt cuprinde intre 4.500 si 24.395 lei. "Astfel, puteti achizitiona modelul de foisor din lemn hexagonal, cu mobilier inclus, masa si banci, la pretul de 4.641 de lei. Pavilionul model HEX costa 5.593 de lei, e mai mic si are pardoseala batuta cu dusumea din lemn de rsinoase. Un model interesant este foisorul STUP, cu podea, realizat din lemn baituit, care are pretul de 10.115 lei. Dac doriti un foisor mai mare, de forma octogonala, cu invelitoare din sindrila bituminoasa, puteti alege modelul BIG - PREDEAL, care cost 11.781 lei. De forma hexagonala, cu suprafata de 19,62 mp, este modelul Iulia, cu acoperis din lambriu nut-feder si cu pardoseala din lemn de 20 mm. Poate fi gsit la pretul de 12.774,65 lei. Un pavilion de gradina cu suprafata mai mare, 9 mp, importat din Lituania, cu invelitoare din sindrila bituminoasa, dotat cu instalatie pentru gratar si bancute interioare, model PIC-NIC, are pretul de 24.395 lei." (Sursa: sfin.ro)

 

www.incasa.ro

 

Comentarii:

H9QmQJBYPZaJ postat pe 04 Septembrie 2013
v3tPBdl2y
Attractive portion of conentt. I merely stumbled upon your weblog and in accession capitalto assert that I find out in fact loved accountyour weblog posts. Anyway I will be subscribing to your augment and even I success you determine admission to constantly quickly.

YH5K8ZImBx3i postat pe 23 August 2013
bA7jwdSKHmyd
If it's on your mouth then you most likely got it from inoctennly kissing a family member or friend that has cold sores during child hood, many people contract HSV1 this way it's actually what causes cold sores (oral herpes) and they are very common to have on the mouth. Cold sores don't commonly come from having sex.You can kiss her or give her oral sex when you have absolutely NO signs or symptoms of an out break. Herpes is more contagious while there is any signs of an out break, but you do have a slight chance of passing it when you don't have an out break. This is because of viral shedding which is spreading herpes when you don't have symptoms. Viral shedding usually happens around the time of and in between out breaks. Viral shedding usually happens for a small number of days out of the year, but it's unpredictable even to you. If you do get a cold sore or break out wait until it's completely gone then wait a few more days to kiss her or give her oral sex.

mXKhUBbuNqsI postat pe 08 August 2011
dSAdaeBAdwTKGiibS
HHIS I should have thohugt of that!