Pervazul ferestrei – idei de decorare

Desi de multe ori este trecut cu vederea, pervazul ferestrei, avand in vedere pozitia sa si apropierea de o abundenta de lumina naturala, prezinta o oportunitate de decorare.

Poate pare un detaliu mic, care poate fi neglijat, dar si acest element contribuie la aspectul general al camerei tale. Exista o varietate de moduri in care putem decora acest spatiu, ne putem folosi de cateva plante de sezon sau de ce nu de cateva fotografii inramate.

Dar inainte sa alegem decoratiunile, trebuie sa fim atenti si la materialul din care pervazul este realizat. De secole, pervazul este facut din lemn si decorat cu vopsea alba, chiar si astazi acest model este destul de popular in randul caselor din zona rurala. Chiar si asa, aceste pervaze par a fi invechite si plictisitoare.

Pervazele din lemn masiv lacuit poate reprezenta o varianta moderna la cele traditionale vopsite, oferind un aspect elegant ferestrei. Pentru zonele in care umititatea este mai mare, precum in bai, bucatarii sau in subsol, folositi materiale mai rezistente, ca marmura, granit sau piatra naturala.

Pervazele pot avea latimea diferita, unele sunt suficient de late pentru a sustine mai multe elemente de decor pe cand altele nu pot gazdui nici macar un ghiuveci de flori. Si inaltimea acestoara variaza, in functie de marimea ferestrei. Daca spatiul va permite puteti amenaja acesta zona pentru lectura. Cu o saltea si o pernuta veti transforma pervazul intr-un spatiu relaxant, mai ales daca sunteti un cititor pasionat si iubitor al cuvantului scris.

Plantele sunt cele care infrumuseteaza de cele mai multe ori pervazul. Dar pentru a crea un efect special folositi ghivece sau sticlute colorate. Stilul eclectic rezolva problema daca nu sunteti hotarati ce tip de decoratiuni sa folositi. Puteti folosi elemente ce provin din diferite stiluri, impreuna vor forma un decor frumos, care te reprezinta. Pervazul poate deveni si un loc perfect de depozitare a jucariilor si cartilor pentru copii.

De la o simpla lumanare pusa intr-un vas cu apa colorata langa o vaza cu flori, pana la traditionalele flori in ghiuveci, ne dam seama ca exista atat de multe lucruri pe care le putem plasa in zona. Este important să nu aglomeram spatiul si sa ne asiguram ca fiecare element adauga frumusete decorului interior.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro