Plante decorative de interior. Trandafirul pitic

Cultivati inca din cele mai vechi timpuri, trandafirii sunt unele dintre cele mai frumoase si parfumate flori, motiv pentru care sunt prezenti in aproape orice gradina. In lume exista peste 100 de specii si mai mult de 2000 de soiuri de trandafiri. La fel de vasta este si paleta cromatica a acestora. Trandafirii se gasesc in orice culoare, mai putin negru.

Aceasta nu este o floare perfecta doar pentru decorul gradinilor, ci si pentru spatiile interioare. Desigur, pentru interior se folosesc doar anumite specii. Una dintre acestea este trandafirul pitic, care este o versiune la scara redusa a trandafirilor obisnuiti.

Trandafirii pitici au dimensiuni variabile, de la 13 cm pana la plante de 1 m inaltime, iar florile lor nu sunt in general parfumate. Trandafirii in “miniatura” nu sunt mult mai greu de ingrijit decat cei de gradina. Planta are nevoie de multa lumina si de umiditate ridicata pentru a se dezvolta corespunzator.

Ghiveciul trebuie amplasat intr-o locatie cu expunere spre soare pentru ca trandafirul sa beneficieze de cel putin de sase ore de lumina pe zi. Pentru ca tufa sa creasca uniform, ghiveciul trebuie rotit odata la cateva saptamani.

Trandafirul pitic prefera solul neutru, bine maruntit, care sa nu exercite presiune pe radacini. Pentru ca trandafirul sa infloreasca des si sa isi pastreze florile pentru o perioada cat mai lunga de timp, se recomanda folosirea unui ingrasamant special pentru plante decorative cu flori. Udarea trandafirilor de interior depinde in mare parte de sezon. Acestia vor fi udati mai des primavara si vara.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro