Plante pentru jardiniera de la fereastra

Plantele sunt ideale pentru jardiniere atunci cand asigura un spectacol cromatic si nu au cerinte speciale in privinta temperaturii si umiditatii.  Exista zeci de specii cu aceste caracteristici,  insa nu toate se bucura de un loc privilegiat. Va prezentam cateva dintre cele mai frumoase plante pentru pervaz:

Dracaena
Originara din Africa tropicala, Dracaena este o planta decorativa prin frunze usor cultivabila, cu aspect de arbust. Uneori atinge dimensiuni mari, insa procesul de crestere este lent.  Lumina nu are importanta prea mare, motiv pentru care este preferata in apartamentele cu expunere nordica sau dispuse la parter si etajul 1.

Helleborus niger
Planta numita si trandafir de Craciun este asociata, in special, cu sezonul rece. Helleborus niger este multumita atata vreme cat traieste in conditii corespunzatoare de umiditate.  Prezinta flori albe cu antere galbene si frunze de culoare verde inchis. Infloreste in fiecare an.

Salvia
Salvia constituie cel mai amplu gen de plante din familia mentei, Lamiaceae. Este o planta perena erbacee cu aspect lanos care adauga prospetime si parfum mancarurilor. Prefera locurile calde, desi nu tolereaza caldura extrema, si un sol umed bine drenat. Spinii florilor albastre apar la jumatatea verii.  

Muscata
Florile de muscata, in ciuda simplitatii lor, se numara printre plantele care apar cel mai des la geamurile romanilor. Succesul este asigurat de faptul ca inforesc abundent si sunt nepretentioase.  Muscatele din ghiveci trebuie scoase afara, cel mai sigur la inceputul lunii mai, dupa ce pericolul brumelor a trecut. Rezista foarte bine chiar si in soare direct. 

Cyclamenul
Cyclamenul de apartament este o planta foarte frumoasa.  Perioada sa de inflorire se incheie spre sfarsitul primaverii, moment in care ghiveciul trebuie mutat in loc deschis, la umbra. Vara, planta intra in repaus vegetal, perioada in care nu pretinde multa atentie. 

Sursa foto

I.C.
InCasa.ro