Preveniti alunecarile si cazaturile in casa

 

Tot ce trebuie ca sa nu alunecati si sa nu cadeti poate fi chiar sub picioarele dumnevoastra : covorul. Caderile si alunecarile in casa sunt cauze principala a ranilor printre copii si adulti de peste 65 de ani. Pentru familiile care locuiesc uc un copil sau un bunic, reducerea riscului caderii si alunecarilor reprezinta principala grija in crearea unei case sigure.

De cate ori se varsa apa sau este aduse apa de afara majoritatea suprafetelor devin alunecoase. Covoarele ofera o suprafata stabila, nealunecoasa. Daca si covorul se uda, isi mentine abilitatea de a crea tractiune si de a asigura anti-deraparea. Covorul nu numai ca reduce riscul caderilor si alunecarilor, dar in cazul in care acestea se intampla reduce impactul caderii si adesea reduce sansele de lovire.

O alta modalitate de a reduce sansele de alunecare sau cadere este instalarea de covorase mici la intrari, langa chiuvetele din bucatarie sau din baie sau in zonele unde este posibil ca podeaua sa se ude. Acestea vor absorbi umezeala, reducand astfel riscul unei caderi sau al unei alunecari.

Chiar si atunci cand decoreaza, exista masuri simple pe care proprietarii le pot aplica ca sa reduca riscul caderilor si alunecarilor in casa. Alegeti modele care sa nu ascunda marginea scarilor sau schimbarile de nivel. Acest lucru este foarte indicatr in cazul camerelor putin ridicate sau putin sub nivelul normal.

Suprafata calduroasa si moale a covoarelor este ideala pentru acdtivitatile familiei : fie ca este vorba de primii pasi ai unui copil, pasii inceti ai unui bunic, pasii grabiti ai unui adolescent sau adult sau multitudinea de pasi a proprietarilor.

   www.incasa.ro

17 Mai 2007

Nicoleta Oprea

Comentarii:

nNSH72BOAELx postat pe 22 August 2013
7zBjq72x
spune:Sunt foarte inraetset, sunt direct inraetset de acest targ-expozitie. Sper sa intalnesc destui colegi de breasla aici si sa punem la cale ceva cooperari. Poate, la o editie viitoare, sa particip si ca expozant.Sper sa fiu liber macar de ziua pacalelilor , sa am timp sa vizitez pe indelete tot targul, inclusiv AMBIENT EXPO si EXPO FLOWERS & GARDENS.

I1exsFy7UVC postat pe 21 August 2013
Rs1WzVSIerC
spune:Sunt foarte insaertet, sunt direct insaertet de acest targ-expozitie. Sper sa intalnesc destui colegi de breasla aici si sa punem la cale ceva cooperari. Poate, la o editie viitoare, sa particip si ca expozant.Sper sa fiu liber macar de ziua pacalelilor , sa am timp sa vizitez pe indelete tot targul, inclusiv AMBIENT EXPO si EXPO FLOWERS & GARDENS.

r3qD6Ez4 postat pe 21 August 2013
WhiGuJ69ZR
spune:Sunt foarte ineatesrt, sunt direct ineatesrt de acest targ-expozitie. Sper sa intalnesc destui colegi de breasla aici si sa punem la cale ceva cooperari. Poate, la o editie viitoare, sa particip si ca expozant.Sper sa fiu liber macar de ziua pacalelilor , sa am timp sa vizitez pe indelete tot targul, inclusiv AMBIENT EXPO si EXPO FLOWERS & GARDENS.

hMYDRHZIzpSlbGV postat pe 10 Ianuarie 2012
lrzHlqVGFvTGcVxqS
If only there were more celevr people like you!