Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume

principalele proprietati ale sucului de fructe si legumeActiunea nutritiva si energetica, asadar calorica, este cu atat mai mare cu cat suportul glucide este mai bine reprezentat. Astfel 100 ml suc de ananas ne furnizeaza 54 de calorii, 100 g portocale 49 de calorii, 100 g mere 52 de calorii, iar 100 g struguri intre 76 - 99 calorii.

Actiunea alcalinizanta este datorata acizilor organici care sint metabolizati in organism in saruri alcaline.

Actiunea hiposodata este datorata sodiului in cantitate redusa pe care acestea il contin, motiv pentru care pot fi date din abundenta in regimurile hiposodate.

Actiunea diuretica se datoreaza continutului lor bogat in apa.

Actiunea astringenta, asadar constipanta se datoreaza bogatiei lor in substante tanante, situatie caracteristica in special afinelor, coarnelor si gutuilor.

Actiunea laxativa a acestora este specifica mai ales fructelor si legumelor bogate in balast, cum sunt perele, caisele, prunele si majoritatea legumelor.

Actiunea hipocalorica este datorata cantitatii reduse de proteine, lipide si glucide, motiv pentru care au o indicatie majora in curele de slabire.

Comentarii:

JBoZXGxtvaAzXZ postat pe 17 Februarie 2012
qnYALezNwLagm
Ce fuorms eu am crescut din pacate la oras (suntem oraseni de generatii), dar de cativa ani am cumparat o casuta mica cu gradina mare la tara, am pus-o' pe mama acolo, care draga de ea la varsta asta a invatat gradinaritul (de ani de zile nici macar o gripa nu o prinde, mananca bine-sanatos, e fericita, si intinereste de la vinul propriu zice ea).Am un baietas de 2 ani, iar altul trebuie sa vina in cateva zile, si as dori sa-i cresc cu o dieta similara ca in acest articol.