Sfaturi pentru achizitionarea unui acvariu

acvariuLumea fascinanta din adancuri amenajata in locuinta noastra

Lumea fascinanta si misterioasa a marilor si a oceanelor reprezinta o atractie pentru foarte multe persoane. Unele dintre acestea isi amenajeaza propria lume acvatica - in dimensiuni mult mai reduse - chiar in propria locuinta. Totusi trebuie sa luam in considerare necesitatile unui acvariu cu pesti si tot ceea ce tine de ingrijirea si curatarea acestuia.

Trebuie sa ne gandim in primul rand la costurile achizitionarii si ingrijirii ulterioare ale acvariului. Pentru “incepatorii” - deci pentru persoanele care nu au mai avut in grija un acvariu - este indicat sa citeasca literatura de specialitate si diverse articole cu sfaturi foarte utile despre cum se ingrijeste un acvariu, unde se amplaseaza, cum se monteaza, etc. Este esential sa stim ce specii de pesti se inteleg si ce specii nu trebuie si nu pot sa traiasca impreuna.

Inainte de a achizitiona un acvariu trebuie sa ne gandim foarte bine la locul in care il vom amplasa, pentru a stii exact dimensiunile de care avem nevoie. Cu toate acestea marimea acvariului este conditionata si de speciile de pesti pe care dorim sa-i crestem. Cine isi doreste sa admire in fiecare zi corali colorati, raci mici sau chiar si creveti poate alege un acvariu nano. Acesta are un volum incepand de la 21 de litri. Cei ce isi doresc si pesti mai mari, aceia trebuie sa se orienteze si sa aleaga un acvariu cu un volum minim de 250 litri.

In cazul in care ne dorim ceva neconventional trebuie sa avem in vedere ca greutatea uriasului recipient si a continutului sa nu afecteze structura de rezistenta a podelei respectiv a tavanului. Acvariile care contin 100 litri de apa nu ar trebui sa reprezinta o problema din acest punct de vedere.

Acvariul nu reprezinta o piesa de mobilier pe care sa o mutam dintr-un loc in altul si pe care sa o stergem din cand in cand de praf, acesta este de fapt un adevarat ecosistem caruia trebuie sa-i conferim foarte multa grija. Printre altele acestuia ii este absolut necesara o sursa de lumina prevazuta cu un comutator de timp. Pentru acvariile marine indicate sunt asa numitele lampi HQI. Nu trebuie sa uitam nici de filtrul apei, care curata apa de bacterii si de toate substantele nocive.
 
Chiar daca acvariile marine arata spectaculos la noi in living, acestea necesita o atentie deosebita si timp pentru a le ingriji. Indatoririle zilnice din acest punct de vedere se limiteaza doar la hrana pestilor, insa cele saptamanale presupun mai mult “efort”. Cu alte cuvinte trebuie sa schimbam filtrul si sa schimbam o parte din apa.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

seder postat pe 19 Iulie 2012
slaban
Articol destinat prescolarilor

kYLqvinC postat pe 17 Iulie 2012
cRvlwDFrzKExNCcUa
..tare povestea.. cam așa cv sa eentămăplat și la mine pești, harsetemi, șerpi, chiar și broaște sau alte speciemene de taratoare pescuite dintr-un șantier uitat de lume lol intr-o zi am adus și un pui de cioara..- curioasa si aceasta dorința de a avea grija de un animal de casa.. deocamdata am si eu un motan dar sincer sa fiu noroc cu soramea, ca in majoritatea cazurilor curață ea dupa pisica si nu eu..- itzi doresc si tzie un labrador numai sa ai timp sa te ocupi si de el-Aloha!

gingirica postat pe 25 Iunie 2012
snitzel
ca o compunere din clasa a III-a :))

john postat pe 15 Iunie 2012
slab
Slab articol, facut intre doua beri...