Sfaturi pentru combaterea sedentarismului

Sfaturi pentru combaterea sedentarismuluiMajoritatea oamenilor sunt sedentari. La birou stau toata ziua pe scaun, ridicandu-se foarte rar, iar dupa ce vin acasa se aseaza, din nou, dar de data aceasta in fata televizorului. Aceasta indeletnicire este periculoasa, si duce cu timpul la tulburari ale circulatiei sangelui, dureri de coloana, constipatie, tinuta incorecta.

Puteti sa inlaturati aceste inconveniente sau sa le preveniti daca apelati la cateva miscari usoare, menite sa combata sedentarismul :

Nu stati niciodata incaltati in casa sau pentru o perioada de timp in care nu va miscati foarte mult. Scoateti-va pantofii si ciorapii care sunt prea stramti pe picior. Este preferabil sa-i inlocuiti cu sosete din lana si papuci.

Incercati, pe cat posibil, sa nu stati ore in sir cu picioarele indoite deoarece apoi veti avea o senzatie de disconfort. Este foarte bine sa le tineti intinse, pe ceva mai inalt decat canapeaua pe care stati (sau fotoliu): scaun, masuta. Aceasta este denumit si stilul american.

Pentru a va relaxa coloana vertebrala, ridicati genunchii la piept si sprijiniti-va cu talpile de canapeaua sau fotoliul pe care stati.

Cel putin din ora in ora, ridicati-va si faceti 2-3 genuflexiuni, apoi aplecati-va in fata, cu mainile intinse catre podea.

Comentarii:

NyXbUFblLEgTmCh postat pe 16 Martie 2012
RWqqQPtJsUIwjJ
prima data cand am ajuns pe Moldoveanu am dat de o gasca mare de cehi care ne-a imbatat iosres cu un fel de palinca facuta din mere. Acum 6 luni a fost altfel, doar noi doi am stat mai bine de jumatate de ora. Mi-a placut mult si ma bucur ca mi-ai adus aminte de acele clipe.