Stilul romantic de amenajare

amenajarea tinereascaModele florale, mobilierul alb si decoratiuni delicate - toate acestea reprezinta elemente specifice stilului romantic de amenajare, ce au grija sa transforme orice atmosfera intr-una placuta.

Amenajarea in stil romantic imprastie pretutindeni un sarm cu totul si cu totul deosebit. Persoanele romantice iubesc decoratiunile, colectioneaza sau aduna obiecte vechi, cu o anumita poveste sau instorie impresionanta, insa achizitioneaza atunci cand are ocazia si lucruri noi. In orice caz, stilul este independent de orice trend futurist. Locuinta romantica are nevoie de timp pentru a se dezvolta si pentru a fi expresia stilului pe care il reprezinta.

Tapetul din material de calitate, in culori tari, peretii pastelati sau cei zugraviti in alb pusi in valoare datorita draperiilor cu modele inflorate. Nu sunt impuse limite in ceea ce priveste acest stil de amenajare, trebuie sa-i dam frau liber creativitatii si sa apreciem frumosul. Totusi nu trebuie sa exageram, sa cadem in prapastia kitschului sau sa utilizam ornamente opulente, precum un tapet in culori inchise, care incarca incaperile mici si are automat un efect negativ.

Nu putem gresi daca alegem culori reci precum albastrul sau violetul. Chiar si rozul discret este o culoare potrivita pentru pereti, desi se spune ca uneori ar trebui sa fie evitata tocmai din cauza ca are acel efect de miscorare a spatiului din punct de vedere optic. Daca nu stim ce culoare sa alegem, este de preferat sa zugravim incaperea in alb si sa o infrumusetam prin diverse elemente decorative colorate.

Mobilierul alb reprezinta un mod frumos de expresie al stilului romantic. Nu pare atat de masiv si este polul opus al decoratiunilor colorate, astfel creandu-se o adevarata armonie. Un must - have este comoda alba cu un design aparte. In plus aceasta nu trebuie sa fie o achizitie scumpa, ci din contra, poate fi cumparata de la un targ de antichitati.

Rafturile minione, cosurile impletite, masutele, lazile insa si alte modalitati de depozitare au acel flair specific romantismului si au grija ca pretutindeni sa pluteasca o atmosfera sarmanta.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro

Comentarii:

aLZdAGbIvheMuKE postat pe 16 Martie 2012
uQaTCWlcySgeKYXFJoj
Lol Acolo merge un bun prieten, Dorian Sigur o să dai de el dacă nuajgi pe acolo Such a small world