Strategii de aranjare a gradinii de vara

gradinaDoriti sa introduceti mai multa culoare in gradina dumneavoastra? Nimic mai simplu, ajutati florile sa infloreasca mai mult si mai frumos prin taierea catorva tulpini de flori fara a va ingrijora ca va ramane prea mult loc gol in straturile gradinii.

Va oferim doua strategii simple pentru a obliga plantele sa infloreasca fara a distruge imaginea si stilul gradinii dumneavoastra.

In primul rand puteti incepe cu straturile de flori care marginesc gardul gradinii sau al garajului. Alegeti locurile cu soare mult si pamant bine afanat si fertilizat pentru a ajuta plantele sa se regenereze mai repede. Puteti planta si incrucisa plantele cum doriti, nu trebuie sa fie toate la aceeasi inaltime sau culoare. Plantati toate plantele care va plac.

Pastrati locul cat mai simplu pentru a putea uda bine pamantul, sa aveti suficient loc pentru a-l curata de ierburi, si asigurati o oarecare simetrie a randurilor cu flori. Incercati sa nu le inghesuiti pentru a se sufoca singure, mai bine imprastiati-le inclusiv printre legume, evident pe marginea lor.

Incercati sa aveti o schema minima pentru a nu exagera cu taiatul. Desenati pe hartie straturile si luati in considerare timpul de inflorire si inaltimea plantelor. Apoi marcati locurile sau plantele pe care doriti sa le taiati.

Incercati sa plantati in combinatie atat plante anuale cat si sezoniere. Asa veti avea in fiecare an florile preferate iar cele anuale vor constitui un experiment interesant. Ambele tipuri se preteaza la combinatii si taiere. Cu cat sunt mai variate cu atat veti avea de unde alege pentru a taia si realiza aranjamente florale inedite pentru casa.

Nu va limitati doar la plante cu flori, alegeti si ierburi aromatice.

In continuare va reamintim cateva plante cu flori de vara care se preteaza de minune la orice fel de aranjamente din gradina dumneavoastra. Trandafirii si irisii raman pe primul loc, in toate nuantele posibile.  Interesante sunt si Achillea sau coada soricelului, Anemone japonica sau anemona japoneza, Campanula sau clopotelul, Carnation sau garoafa, Coreopsis, Echinacea purpurea, Gaillardia, Hibiscus moscheutos, Liatris, Monarda, Paeonia sau bujorul, Phlox sau fluxul, Rudbeckia hirta, Salvia si Veronica.


www.incasa.ro
Altheate

 

Comentarii:

mqrYRLJXcbb postat pe 09 Mai 2013
vQxWxncXkRmgkZmnU
Subscriu Mihaelei. am fost si eu la Nunta la Palat si am fost profund demiazgata. Inghesuiala, nu ai timp si dispozitie pt a discuta la modul serios cu nici un furnizor, conditiile de proba a rochiilor iti taie pofta de a incerca orice. Singurul beneficiu a fost stragerea de pliante , iar astfel am mai aflat si eu ce furnizori sunt pe piata.

BOgdan postat pe 06 Septembrie 2010
Servicii
Amenajari si intretinere spatii verzi, gazon. Taieri pomi fructiferi, tratamente fitosanitare autorizate. Produse fitosanitare, ingrasaminte cu eliberare controlata. Seriozitate si personal calificat. Info la 0723.583.490

oprea elena postat pe 27 Aprilie 2009
intrebare
am o gradinita foarte mica unde este umbra ce pot sa plantez?