Sucul de ridichi negre si rosii

sucul de ridichiSucul obtinut din ambele tipuri de ridichi are un miros destul de greu de suportat, din cauza unor substante sulfuroase care se disperseaza in timpul prepararii acestui suc. Efectele terapeutice ale sucului de ridichi compenseaza insa din plin acest neajuns. In primul rand, acest suc este o adevarata matura pentru vezica biliara si pentru rinichi, pe care le curata rapid si bine de calculi. Apoi, acest suc are un puternic efect diuretic, motiv pentru care este folosit si ca detoxifiant in reumatism si in bolile produse de intoxicarea lenta a organismului.

Pentru reumatism se dizolva un sfert de pahar de suc de ridiche in trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Se beau pe stomacul gol doua asemenea doze pe zi : o doza dimineata si una seara. Cura dureaza minim doua saptamani si se face mai ales cand are loc schimbarea de anotimp.

Daca suferiti de bronsita cronica puneti intr-o jumatate de pahar de suc de ridiche 4 linguri de miere si amestecati bine. Se bea cu inghitituri mici acest remediu dimineata.

Pentru cei care sufera de calculi biliari se procedeaza astfel : se amesteca patru linguri de suc de ridiche cu aceeasi cantitate de suc de patrunjel. Se bea aceasta combinatie inainte cu un sfert de ora de fiecare masa. Tratamentul dureaza trei saptamani si este deosebit de eficient in cazul microlitiazei.

Daca suferiti decalculi renali trebuie sa beti zilnic 50-100 ml (un sfert - o jumatate de pahar) de suc de ridiche.

Efecte mai puternice are urmatoarea combinatie pentru eliminarea calculilor renali: 400 ml morcov, 100 ml castraveti, 100 ml ridichi (negre sau rosii) din care rezulta 600 ml, care se beau, in cateva reprize, dimineata, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza minim 21 de zile si este eficient indiferent de natura calculilor.