Terase amenajate cu stil


1. Terasa de ''vacanta''
Intrarea in aceasta casa de vacanta a fost extinsa pentru a se face loc unei terase acoperite. Amplasarea unui grup de fotolii cu aspect retro invita pe oricine sa leneveasca la soare si sa se bucure de priveliste.
 


2. O terasa perfecta
Initial o veranda inchisa cu pereti de geam, spatiul a fost transformat intr-o terasa aerisita, amenajata in stil cottage: podea de lemn vopsita intr-o culoare deschisa care se regaseste si pe pereti; pernele realizate din materiale inflorate, accentele decorative (stropitori, vase cu flori, placuta decorativa de pe perete, etc.) si balansoarele de lemn intregesc stilul cottage al acestei terase. 


3. Cina in aer liber
Vasele cu flori si candelabrul cu lumanari dau acestei terase aspectul unei camere amenajate intr-un stil inspirat din natura. Aranjamentul este ancorat de masa vintage, cu aspect vechi. Scaunele de metal, vopsite in alb dau un aer primitor.


4. Terasa in stil cottage
Pe terasa acestei case vechi a fost aranjata o sectiune de gard de lemn, pe care s-au prins accesorii diferite: vase cu flori, o palarie de soare, unelte de gradina, etc. Materialele noi si cele de tip vintage au fost folosite pentru a realiza o husa pentru sofa. Alte accesorii cottage sunt ghivecele cu flori, dulapul de lemn ci stropitori si cutiile cu unelte.


5. Terasa cu stil
Desi este amenajata intr-un spatiu stramt, aceasta terasa castiga importanta prin acoperisul deosebit, sustinut de coloane. Pe terasa a fost amenajat un loc de luat masa si s-a creat astfel un spatiu privat si linistit, inconjurat de apa si de plante verzi.


6. Poftiti pe terasa
Pe aceasta terasa incap atat o zona de servit masa cat si una de relaxare (in unul din colturi a fost instalata o mini piscina). Gazonul subliniaza forma terasei, iar plantele de bordura o accentueaza.


7. La adapostul umbrarului
La numai cativa pasi de piscina, a fost amenajat un adevarat living in aer liber. Aerul sofisticat este dat de mobilierul tapisat, de fier forjat si de candelabrul de inspiratie medievala.


8. Transperante de bambus
O terasa eleganta va deveni si mai intima cu aceste transperante de bambus, care se pot rula usor . Ele pot fi ridicate sau stranse dupa cum e nevoie, in functie de razele pe care vreti sa le blocati.

9. In chioscul de gradina
Aceasta bucatarie functionala a fost amenajata intr-un chiosc de gradina. Cei doi pereti solizi protejeaza dulapurile si aparatura electrocasnica de capriciile vremii; ceilalti patru pereti ai acestei structuri hexagonale se deschis ca niste usi pentru ca atat gazdele si musafirii sa aiba loc de desfasurare.


10. Drapat in stil
Cu o paleta atat de larga de materiale textile si mobilier de gradina, acum este mai usor ca niciodata sa amenajam un spatiu exterior. Materialul cu margini negre este folosit pentru a filtra lumina soarelui, dar in acelasi timp pentru a defini spatiul terasei si zona de repaus. Odata cu venirea timpului rece, draperiile si mobilierul se pot depozita intr-o magazie.


11. Semineu in aer liber
Intinzandu-se direct langa locuinta, aceasta terasa este vizibila din interior prin ferestrele mari, arcuite. Mobilierul de gradina, frumos realizat din fier forjat este folosit pentru a amenaja doua spatii, unul in care se serveste masa si celalalt pentru relaxare. Terasa este inconjurata de un zid de piatra. Elementul cel mai important este semineul mare, de piatra si caramida.

12. Citind langa foc
Daca dispuneti de bani si aveti amenajat un semineu in aer liber, atunci puteti transforma spatiul din jurul sau intr-o terasa ca in reviste. Construiti cativa stalpi grosi (care sa fie asemenea unor pereti) si deasupra construiti un spalier din barne de lemn. In timp, acestea pot fi acoperite de iedera.

Comentarii:

Maria postat pe 05 Iulie 2012
Corina t
Cand lumea e asa de necajita si se intampla sa mai existe fiinte iubitoare de frumos, tu de ce esti asa de rea? E un site unde ai intrat, te'ai uitat, ti'ai bucurat ochiul si inima, ai luat eventual o idee, apoi iti continui ziua mai senin.sau asa ar trebui.nu mai fii catranita, ca peste putin va veni Hristos si tb sa avem raspuns bun.Doamne ajuta!

Ela postat pe 27 Mai 2012
frumos
fiecare cu gustul lui.Dupa mine sunt terase dragute adaptate atat unor spatii mari cat si unor spatii mici, elegante unde cu siguranta iti face placere sa te retragi dupa orele de serviciu

hSxMZggapdZpytb postat pe 16 Martie 2012
eDfKsiKbzZQmZmhN
Noi, moldovenii avem multe idei ivoratoane și ingenioase. Dar nu ne folosim energia een direcția potrivită, nu avem un vector util. De exemplu, ce face un basarabean ceend revine din străinătate cu bani: eeși face un gard, care trebuie să fie mai fain deceet al vecinului, cumpără haine scumpe ca să aibă cu ce ieși een lume și eeși ia o mașină pe care o treentește een primul gard la beție.Ceeteva luni de guleai, după care se vede nevoit să meargă din nou la muncă een străinătate. Noi nu știm să gestionăm banii, să-i investim și să-i administrăm chibzuit.

Lui postat pe 16 Februarie 2012
mie-mi plac
am gasit cateva idei foarte dragute aici. e exact ce cautam, de terase minimatiste si prostii moderniste m-am saturat pana peste cap. imi trebuia ceva clasic si intim.

Cori t postat pe 13 Septembrie 2010
hai sa fim seriosi
Stilul cui ? al buniciii poate...asta nu e un articol facut de profesionisti...