(P) Importanta iluminatului si proiectoarele LED de gradina

Atractia de lumina este in natura omului, dar si mai important este ca fara lumina, viata pe Pamant ar inceta sa mai existe. Nu este cazul sa ne speriem, insa este momentul sa realizam importanta luminii atat in ceea ce priveste existenta noastra, cat si alimentarea bunei dispozitii. Da, buna dispozitie, dar nu numai, este direct influentata de lumina, arata studiile de specialitate, realizate de diversi specialisti in domeniu din toata lumea. Din pacate, insa, suntem nevoiti sa facem economie de fiecare data dupa lasarea intunericului, asta insemnand sa stingem lumina in toate camerele, chiar si in cea in care stam, privandu-ne astfel de lumina atat de necesara, dincolo de aspectul practic.

Vestea buna este ca tehnologia de iluminat a evoluat considerabil in ultimii 8-10 ani, ajungandu-se astfel in prezent la un nivel atat de avansat, incat consumul de curent pentru aceeasi capacitate de iluminare a scazut exponential. Este vorba despre tehnologia de iluminare cu LED, care pentru acelasi numar de Lumeni - unitate de masura folosita pentru fluxul luminos, are un consum de curent de pana la 10 ori mai mic. (Pentru consultarea unui tabel de echivalenta – lumeni vs wati, va rugam sa intrati aici.)

In aceste conditii, pana ce si iluminarea cu ajutorul proiectoarelor LED a unei gradini de dimensiuni medii si mari, este fezabila si chiar recomandata, daca doriti sa va bucurati in fiecare seara de frumusetea gradinii dumneavoastra, fara sa trebuiasca sa va ganditi la costul astronomic implicat de aceasta. Pentru iluminarea gradinii sau a curtii, producatorii au conceput proiectoare LED rezistente la intemperii, pentru a face fata conditiilor meteorologice, indiferent daca este vara sau iarna, daca ninge sau ploua. Totodata, prezinta rezistenta crescuta la socuri, datorita suportului care de cele mai multe ori este metalic, carcasei din aluminiu si a geamului special.

Pentru programarea proiectoarelor LED din gradina puteti folosi un controller. Cu ajutorul acestuia puteti seta un anumit joc de lumini (daca optati pentru proiectoare RGB - multicolore), in functie de preferinte, dar si aprinderea si stingerea acestora la o anumita ora, pentru eficientizarea la maximum a consumului de energie electrica.

Asadar, daca doriti sa va bucurati de tot ce poate sa ofere lumina, atat in casa, cat si in gradina sau curte, fara sa va temeti de costul ridicat si, implicit, de impactul avut de consumul mare de energie asupra mediului, nu ezitati sa achizitionati becuri si proiectoare LED.