3 solutii de drenare

Fitoterapia

 

Frunzele de coacaze negre, au proprietati diuretice si stimuleaza circulatia limfatica si venoasa. Varecul vezicular regleaza metabolismul zaharurilor precum si pe cel al grasimilor. Cretusca combate celulita. Anghinarea stimuleaza activitatea vezicii biliare, reduce nivelul de colesterol si faciliteaza arderea grasimilor si zaharurilor din corp. Alte plante cu actiune drenanta sunt papadia si pirul. Faceti o cura de ceaiuri timp de o luna.

 

Reflexologia plantara         

 

Masajul anumitor zone reflexe ale talpii piciorului actioneaza asupra problemelor fiziologice si permite recircularea energiilor. Consultati un reflexolog, care sa va maseze punctele care favorizeaza pastrarea echilibrului sistemului neuro-vegetativ.

 

Aromaterapia

 

Inghititi, de 2 ori pe zi, cate o picatura de ulei esential de lamaie, de ienupar si de muscata (diluate in jumatate de pahar de apa) iar seara, o picatura de ulei esential de maghiran. Dupa fiecare masa, frectioneaza-te cu un amestec de uleiuri esentiale de nucsoara si de chimion (cate 5 picaturi din fiecare). Gasiti uleiurile esentiale in farmacii si in magazinele care sunt specializate in astfel de plante.