8 lucruri care nu ar trebui sa existe in dormitor

dormitorDormitorul este o incapere care necesita si merita multa atentie din partea noastra. Aici ne relaxam, ne destindem, ne simtim bine, citim, ne regasim linistea, ne rugam… De aceea, ca totul sa fie asa cum ar trebui este nevoie sa respectam cateva reguli

1. In spatele patului ar trebui intotdeauna sa fie un perete, nu un spatiu liber sau o usa. Astfel vom avea in permanenta acea senzatie unica de liniste si de siguranta.

2. Un al doilea lucru foarte important este sa avem in vedere faptul ca aparatele electronice sau electrice sa nu fie in apropierea capului. Pe cat posibil dormitorul trebuie eliberat de asa numitul “electro - smog” complet nesanatos!

3. Computerul, laptopul si toate celalate aparaturi care ne aduc cat mai aproape de munca nu au ce cauta in dormitor! In cazul in care in lipsa de spatiu trebuie sa le depozitam aici, atunci indicat este sa le “ascundem” cat mai bine.

4. Invatatura Feng - Shui ne indruma spre culorile calde, delicate, pastelate. Insa un lucru este cert: culorile sunt percepute doar ziua, la lumina. Cu alte cuvinte, daca ne plac nuantele tari le putem folosi dupa propriul gust, deoarece seara, la intuneric, acestea nu devin obositoare.

5. In nicio incapere nu este atat de important sa evitam solutiile chimicale si aromele artificiale precum este in dormitor. In locul acestora sunt recomandate produsele bio, spre exemplu uleiul de levantica sau cel de iasomie.

6. Patul din metal, cu  alura romantica reprezinta visul multor perechi. Totusi ar trebui sa ne gandim daca metalul este materialul pe care ne dorim sa dormim 7-8  ore pe noapte. Dupa cum afirma anumiti specialisti, aceste paturi pot atrage campuri electromagnetice. Chiar si cand este vorba de oglinda in dormitor, parerile sunt contradictorii. Acestea nu ar trebui sa aiba un loc central in aceasta incapere.

7. Obiectele vechi, cele culturale, indiferent ca este vorba de rafturi cu carti, tablouri cu pictura abstracta si elemente decorative care nu sunt armonios aranjate sau care transmit o stare de neliniste nu au ce cauta in dormitor.

8. Atunci cand amenajam dormitorul ar trebui sa lasam frau liber imaginatii si sa iesim din standardele plictisitoare: 2 noptiere, pat de centru si dulap. Mobilierul de noua generatie, ergonomic si inovativ, ne permite sa folosim intr-un mod util si atragator orice spatiu din casa.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro