Camera copilului amenajata in stil rustic

Spatiul in care copilul isi petrece majoritatea timpului trebuie sa fie dotat corespunzator nevoilor acestuia. O importanta la fel de mare trebuie acordata felului in care este amenajata si decorata incaperea.

Alegerea unui stil de amenajare, care sa se potriveasca cu personalitatea copilului, nu este una usoara. In cele mai multe cazuri parintii aleg ca tema centrala pentru decorul camerei celor mici personaje din desene animate. Insa, un astfel de decor este interesant doar o perioada scurta de timp, deoarece, odata cu varsta, si interesele copilului devin altele.

Daca nu dorim sa facem prea des investitii in ceea ce priveste decorul camerei copiilor ar fi indicat sa optam inca de la inceput pentru acelasi stil de amenajare pentru intreaga locuinta. Un stil de amenajare care ar putea fi si pe placul celor mici este cel rustic.

Prezenta elementelor naturale precum lemnul si piatra vor face interiorul calduros si primitor. Pentru a evita ca spatiul sa devina prea formal este recomandat sa optam pentru o culoare deschisa in cazul pieselor de mobilier. Nuantele inchise de maro vor face ca spatiul sa devina intunecat si sumbru. Putem amesteca mobilierul din lemn cu piese colorate, astfel incat sa obtinem diverse pete de culoare in incapere. Rafturile si dulapioarele pictate manual vor avea un aspect mai vesel si vor fi cu siguranta si pe placul celor mici.

Tesaturile ne vor ajuta de asemenea sa transformam spaiul intr-unul mai prietenos. Alegerea unor draperii in culori vii poate schimba in bine aspectul camerei. Cum jucariile sunt nelipsite din camera copiilor putem sa ne folosim de acestea pentru a decora incaperea. Jucariile din lemn vor fi de mare efect si se vor incadra perfect in stilul de amenajare. Decorul poate fi completat cu polite pentru cartile preferate si cosuri de rachita pentru jucarii.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro