5 modalitati de a ascunde un perete nereusit

tapetulFoarte multi proprietari se confrunta cu cel putin un perete care necesita decorari suplimentare pentru a imbunatati aspectul general al locuintei. In unele cazuri problema poate fi legata de structura peretelui sau poate fi vorba, pur si simplu, despre o suprafata imperfecta, care trebuie indreptata. In alte cazuri exista anumite aspecte indirecte legate de perete, cum ar fi prezenta unor fire electrice sau a unor tevi, care afecteaza imaginea acestuia. Din fericire, exista cateva tehnici pe care le puteti aplica si care va ajuta sa mascati si sa salvati un perete urat.

Reparatiile
Uneori un perete este urat din cauza unei aplicari gresite a vopselei sau a alegerii nefericite a acesteia. Daca aveti un perete cu o suprafata imperfecta, mai ales daca acesta se afla intr-un loc unde lumina se reflecta, alegeti o vopsea mata, intr-o culoare deschisa. Aceasta va reflecta lumina mult mai putin decat o suprafata vopsita in culori stralucitoare, ajutand la estomparea imperfectiunilor. Inainte de a zugravi, razuiti peretele, cu ajutorul unui spaclu si folositi un amestec de umplere, cum este gletul, pentru a repara, pe cat posibil, fisurile existente. Apoi utilizati un strat de amorsa de buna calitate, dupa care acoperiti peretele cu vopseaua mata. Acesta tehnica va ajuta la orientarea luminii in interiorul camerei, astfel incat sa nu accentueze imperfectiunile peretilor nereusiti. Pentru zonele deosebit de dificile ale peretelui puteti, de asemenea, sa folositi plasa de fibra de sticla.

Tapetul
Folosirea unui tapet texturat reprezinta o buna modalitate de a ascunde un perete care are suprafata imperfecta sau care prezinta fisuri greu de reparat, astfel incat peretele sa arate perfect neted. Daca preferati ca peretele imperfect sa aiba aceeasi culoare ca si ceilalti pereti ai camerei, alegeti un tapet texturat vopsibil, care are ca proprietate de baza, faptul ca este destinat vopsirii multiple cu vopsele lavabile. Grosimea si textura acestui tip de tapet va ajuta la ascunderea chiar si a celor mai pronuntate defectiuni ale peretelui.

Decoratiuni (opere de arta, tapiterii si materiale)
Un mod rapid si usor pentru a ascunde un perete urat este acela de a folosi o opera de arta. Daca aveti de acoperit o suprafata imperfecta mare, este recomandat sa folositi o tapiterie de mari dimensiuni sau un quilt, iar problema dvs va fi rezolvata cu rapiditate. Puteti folosi, de asemenea, un tablou generos ca marime sau un grup de picturi mai mici. Atarnarea unei arme (arc, pusca, o colectie de pistoale etc.) sau a unei panze care sa porneasca din tavan si sa imbrace intreg peretele reprezinta modalitati recomandate de a masca o suprafata problematica. Aceste decoratiuni au nu numai o intrebuintare practica, ele va ajuta sa adaugati un plus de stil camerei dvs.

Ascunderea firelor, cablurilor, tevilor si conductelor
Daca pe unul dintre peretii casei dvs exista dispozitive de fixare, cum ar fi: cablurile, tevile sau conductele, care nu pot fi mutate, luati in considerare utilizarea unui separator de perete decorativ sau a unui ecran, amplasat in fata problemei incriminate. Aceste modalitati de amenajare pot fi folosite destul de eficient, mai ales atunci cand sunt amplasate pe perete si operele de arta. Separatoarele decorative si ecranele nu numai ca vor ascunde eficient cablurile si tevile de pe perete, permitand, in acelasi timp, accesul la acestea, dar vor oferi si un spatiu suplimentar de depozitare.

Camuflarea cu ajutorul mobilei
Piesele de mobilier mari, precum: bibliotecile inalte, consolele stereo sau grupurile de rafturi pot fi folosite cu succes pentru a masca un perete imperfect. Nu indeplinesc numai aceasta functie, ci vor conferi si un plus de interes camerei si vor oferi spatiul necesar depozitarii cartilor sa a colectiilor dvs.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro