Decoratiuni de primavara pentru masa

vaza aranjamentPentru a decora masa in ton cu un eveniment sau cu schimbarea anotimpului nu trebuie sa cheltuim neaparat multi bani. Pe langa ornamentele pe care le gasim in comert, obiectele aparent banale din casa noastra pot fi transformate si astfel sa emane un farmec aparte. Astfel, un recipient frumos special pentru sosuri poate servi din cand in cand drept vaza, o ceasca drept un cuib micut cu iarba si oua sau un bol drept un lac in miniatura deasupra caruia sa pluteasca petale sau lumanari.

Decoratiuni pentru mesele mici: totul in format mini
Trebuie sa va ganditi cu ce ocazie sau pentru ce eveniment veti decora masuta. In cazul in care trebuie puse mai multe feluri de mancare (un brunch de Pasti de exemplu), accesoriile nu trebuie sa ocupe prea mult loc. Daca mancarea este asezata pe mijlocul mesei, ornati locurile goale de langa farfurii, iar un felinar mic in spatele tacamurilor reda o nota personala, ii arata invitatului ca este binevenit si ca aici se va simti confortabil. Cine doreste poate pune si o floare langa. Aceasta nu trebuie sa fie neaparat naturala. Astazi exista multe flori artificiale care sunt frumoase, cu gust confectionate si care seamana izbitor cu cele naturale. In plus au avantajul de a nu se ofili si pot fi folosite in tot felul de combinatii.

Flori si felinare pentru mese mari
In cazul in care aveti ceva mai mult loc pe masa puteti decora mijlocul acesteia. Obiectele nu trebuie sa fie insa prea inalte pentru ca musafirii sa poata comunica mai bine si sa se poata vedea. Si in acest caz potrivite sunt lumanarile mici, joase, felinare, flori cu tulpina scurta. De Pasti, pe langa aceste decoratiuni, adaugati pe masa cateva oua colorate.

Pe masa asezati intotdeauna doua sau chiar trei exemplare ale aceluiasi obiect, o grupa are un efect mai mare decat o singura lumanare sau o singura vaza. Nu veti face o afacere proasta daca achizitionati mai multe accesorii deodata, deoarece acestea pot fi combinate pentru fiecare eveniment in parte. Alegeti intotdeauna lumanari de buna calitate, care nu fumega sau a caror ceara picura foarte tare. Asezati lumanarile groase pe farfuriute din sticle pentru orice eventualitate.

Culori vii pastelate
Alegeti in functie de anotimp culori vii pentru lumanari si flori: galben, verde deschis, turcoaz deschis sau chiar si roz. Lalelele aduc intotdeauna tonalitate si o atmosfera de primavara si se potrivesc foarte bine pentru decorarea mesei. Plantele care au miresme tari sunt tabu, deoarece acopera aroma mancarii. In plus miresmele care ne plac noua ii poate deranja pe altii.

Folositi vasele din dulapul de bucatarie drept vaze: narcisele arata foarte bine intr-o ceasca de cafea sau intr-un pahar de apa. In cazul in care va lipseste un plus de culoare pe masa, asezati sub ornamente servetele colorate potrivite. Totusi acestea trebuie sa fie de aceeasi culoare, altfel este posibil sa strice imaginea de ansamblu.

Limitati-va la putine culori
Atunci cand decoram o incapere, un obiect, masa trebuie sa ne limitam la trei culori de baza, astfel incat sa nu fie prea incarcat din punct de vedere optic. Ornamentele de pe masa trebuie sa atraga atentia si sa aiba un efect deosebit pentru invitati, insa nu trebuie sa eclipseze intreaga masa. Daca doriti sa folositi fata de masa aceasta trebuie sa fie intr-o culoare si sa fie potrivita pentru tacamuri si vesela.

Foto: wunderweib.de

InCasa.ro