Accesoriile si rolul lor in amenajarile interioare

accesoriiProcesul de organizare spatiala si creatie decorativa a unei case devine un act personal care da caracter spatiului; ii contureaza stilul si ambianta.  O casa va fi mereu definita de cele doua parti ale sale: partea feminina, care o imbraca si ii da farmec, si partea masculina, structura care o tine. Ambele parti dau caracterul unitar mult dorit intr-un camin echilibrat.

Pentru a se stabili o comunicare intre ocupant si oaspete sau intre ocupantii casei, se intervine prin accesorizarea spatiului. Accesoriile pastreaza spiritul casei, exprima personalitatea proprietarului care poate condimenta dupa gust imaginea dorita.

Detaliile fac diferenta,  astfel  accesoriile, ca retusuri de efect, pot fi atat vintage (abajururi cu imprimeuri si broderii)  cat si moderne, in trend, toate dand informatii despre proprietar: caracterul sau, modul alert sau linistit de a trai, pasiuni, obsesii, colectii, standard de viata.

Pentru multi amenajarea reprezinta o relaxare, o modalitate de a ramane in pas cu tendintele, de a se redefini intr-o anumita perioada. De aceea rolul accesoriilor este de a satisface toate aceste schimbari si de a oferi puncte de atractie.

Tot articolul pe socialdiva.ro