Adaugati stil, placere si confort dormitorului

          A avea un baldachin in dormitor poate suna pentru multa lume foarte exotic sau din contra prea demodat. Dar daca aveti o camera mare si luminoasa si sunteti o fire mai romantica si teatrala cu siguranta un pat cu baldachin se va potrivi de minune.

 baldachin    alt baldachin
     

          Daca preferati varianta originala adica de pat cu structura de baldachin integrata atunci pregatiti-va sa colindati magazinele de mobila in cautarea patului perfect. Patul poate fi facut din lemn masiv cu incrustatii artistice sau poate fi confectionat in totalitate din fier forjat. 

 baldachin  

 Mai nou au aparut paturi cu baldachin gen copertina arcuita din plastic, material textil sau lemn subtire cu model care acopera in intregime patul sau doar partial. Cel mai bine este sa comandati unul in functie de dimensiunile camerei. Daca ati ales modelul atunci mai trebuie sa faceti un drum la un magazin de textile, perdele pentru a comanda voalul sau perdelele pentru baldachin.

     

           Dar cea mai simpla metoda de a tranforma patul pe care il aveti deja intr-unul cu baldachin, este sa montati fie pe perete fie direct in tavan o structura de fier rotunda si mai mica in cazul atarnarii de tavan si dreptunghiulara sau patrata  in cazul in care optati pentru varianta cadrului suspendat si montat pe perete. Cadrul atasat de perete poate fi si sub forma de semicerc. O alta varianta este sa suspendati de tavan bare pentru perdele la capetele patului si ulterior cu ajutorul unui voal sa creati iluzia unui baldachin. Daca doriti puteti sa fixati in inele si o tija de fier sau placa de lemn pentru a oferi ansamblului stabilitate si amploare. Fierul cadrului va fi rotund pentru a permite inelelor si textilelor sa alunece usor.

baldachin     baldachin
     

          Sau daca aveti deja un pat care permite montarea unor stalpi la capete puteti opta pentru aceasta varianta. Puteti infasura in voal fiecare stalp si gata aveti un pat de efect.

 baldachin cu panouri  

Daca preferati cat mai mult lemn atunci puteti folosi la capetele patului panouri de lemn pe post de perdele sau draperii.  

          Pentru partea textila puteti folosi in special voal alb sau colorat, matase, catifea sau materiale pline gen draperii. Acestea vor incadra perfect patul si vor cobora gratios pana la podea. Puteti folosi chiar draperii din catifea si ciucuri asa cum se faceau in secolele trecute. Draperiile ofera intuneric total dar din pacate sunt mai greu de spalat si nu permit aerului sa circule prea bine. Dar pentru un efect garantat puteti folosi si muselina. Daca vreti o armonie perfecta puteti folosi acelasi material din care este confectionata lenjeria de pat.

baldachin     baldachin
     

          Lungimea materialelor trebuie sa fie destul de mare, sa atinga podeaua atunci cand sunt intinse. Dar pentru un efect bogat si luxuriant va sfatuim sa lasati materialele cu inca 10cm mai lungi pentru a impodobi elegant podeaua si picioarele patului. Tiviti materialele pentru a le conferi greutate si pentru a nu zbura la cea mai mica adiere de vant. De asemenea tivirea sau aplicarea de broderie, ciucuri da o nota de eleganta. Nu uitati sa ridicati voalul sau sa le prindeti cu snururi la capetele patului, mai ales cand vreti sa aspirati praful de sub pat. Pentru agatarea de cadru metalic, in partea de sus puteti folosi fundite cusute de tivul materialului, inele speciale prinse de rejansa speciala care increteste materialul in functie de optiunea dumneavoastra.

www.incasa.ro

14 februarie 2007

Altheate