Feng Shui in dormitor

In medie, petrecem un sfert din viata in dormitor, asa ca nu exista un buget prea mare pentru a crea dormitorul perfect, care ne afecteaza mai mult decat orice alta camera. Daca viata personala pare fada si goala, daca aveti mici probleme de sanatate carora nu le puteti identifica o cauza anume, daca vreti pur si simplu o schimbare care sa aduca ceva nou in viata dv, atunci un nou dormitor ar putea fi solutia cautata.

Iata cateva sugestii:

Schimbati cat doriti din mobilierul dormitorului, schimbati culoarea peretilor si accesoriile, fara sa uitati ca esenta acestei camere trebuie sa fie pasiunea, odihna si linistea unui spatiu privilegiat. Incercati sa obtineti echilibrul perfect intre cele cinci elemente, precum si armonia cu formele si culorile casei. Daca doriti o schimbare majora, atunci faceti un efort si incercati gustul schimbarilor majore. Cu alte cuvinte, nu cumparati acelasi model de mobila pentru a-l inlocui pe cel uzat, ci inovati, schimbati, rupeti cu trecutul.

Daca aveti posiblitatea cumparati un pat din lemn. Paturile din metal sunt bune conducatoare de electricitate, ceea ce va poate afecta sanatatea. Incercati sa nu aveti aparate electrice in apropierea patului si nu folositi surse de incalzire (radiatoare, paturi electrice) prea aproape de pat.

Verificati intotdeauna nivelul luminii din camera, pentru ca aceasta sa nu fie prea puternica (yang) sau prea slaba (yin) si aveti grija sa indepartati sursa oricaror zgomote deranjante. Nu tineti in dormitor plante de mari dimensiuni, oglinzi mari (mai ales daca aveti probleme cu somnul) sau obiecte ascutite din metal (cutite, lame, foarfeci). Confectionati o tablie din lemn pentru pat si sprijiniti-o de cel mai solid zid al incaperii. Daca patul este pe linia unei usi, atarnati un cristal intre par si acea arie.