Idei de decorare accesibile tuturor

deco bucatarieIndustria designului interior este infloritoare si incununata de success, cu atat mai mult cu cat un numar tot mai mare de oameni aleg sa-si realizeze singuri proiectul de decorare a propriilor locuinte. Emisiunile de televiziune special dedicate acestui subiect au devenit tot mai populare si si-au creat un public din ce in ce mai entuziast in ultima vreme. Oamenii au devenit increzatori ca pot sa-si amenajeze locuintele in acord cu propriile gusturi si aspiratii, incercand acele idei de decorare pe care le vad la televizor, le gasesc pe Internet sau le preiau din revistele de profil.

Unul dintre factorii care pot afecta eforturile de amenajare a unei incaperi este dezordinea: imaginea unei camere pline cu foi volante, carti, haine si mobila poate fi dezarmanta. Cel mai simplu mod de redecorare este acela de a face ordine, pentru a inlesni posibilitatea operarii unor schimbari care sa estetizeze spatiul. Aceasta este o activitate la care pot participa toti membrii familiei, avand rezultate benefice pentru toata lumea.

Abia dupa ce toate obiectele au fost aranjate in ordine si stocate in spatii special dedicate acestui lucru, va puteti gandi la o schema de decorare. Ideea de amenajare a spatiului interior va poate intimida la inceput, deoarece a va decide de unde sa incepti poate fi o adevarat corvoada. Insa, odata ce v-ati hotarat asupra tipului de decor, ati stabilit costurile implicate si ati decis ce accesorii veti achizitiona lucrurile incep sa se limpezeasca. Este de ajutor sa consultati revistele si website-urile de specialitate, pentru a invata "trucuri" si sfaturi utile pe stiluri si pentru a reusi sa coordonati accesoriile cu tipul de decor ales. A decora o camera seamna cumva cu imbracarea unui costum nou pentru o ocazie speciala - toate elementele trebuie sa se armonizeze pentru a crea o imagine actuala, speciala.

Una dintre cele mai simple modalitati de a conferi un aspect nou casei dvs este aceea de a zugravi peretii. Exista anumite magazine care pun la dispozitia clientilor nu numai personal calificat care sa ofere sfaturi cu privire la schema coloristica sau la tipul si calitatea vopselurilor, ci si tutoriale (pe CD-uri) in care sunt prezentate, pas cu pas, notiunile de baza referitoare la activitate de zugravire.

O alta modalitate de a conferi un aspect atractiv camerei dvs este aceea de a adauga accesorii care sa accentueze anumite piese din incapere. Noi cuverturi pentru canapele, un ansamblu de gravuri frumos inramate, sezuturi noi pentru scaune sau perdele din materiale de calitate sunt cateva dintre elementele cu ajutorul carora puteti transforma decorul.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro