Alegerea dusului pentru baie

Majoritatea proiectelor de renovare a bailor incep cu inlocuirea dusului sau a cazii. Chiar si in cazul in care este singura schimbare pe care o faceti sau pe care va permiteti sa o faceti, baia dvs va capata o alta infatisare. Desigur, aveti nevoie de o prealabila planificare, trebuie sa decideti bugetul necesar si sa aveti in permanenta in vedere spatiul de care dispuneti si cu care va trebui sa lucrati.

dus perete dus cabina

Atunci cand alegeti dusurile pentru baie, trebuie sa aveti in minte modelul potrivit, dincolo de masuratori precise si detalii. Este recomandat sa pastrati pozitia dusului acolo unde instalatia sanitara exista deja, deoarece alegerea unui alt loc in baie necesita o cheltuiala in plus.

Decizia cu privire la alegerea dusului nu se limiteaza insa numai la selectarea unei cabine potrivite si a locului de instalat. Trebuie sa va hotarati, de exemplu, asupra jetului, pentru ca exista mai multe modalitati de pulverizare, inclusiv jetul cu masaj. De asemenea, este necesar sa va decideti asupra tipului de pardoseala pe care sa o folositi in zona in care va fi instalat dusul, precum si a modului de zugravire a peretelui. O unitate pre turnata din fibra de sticla, care dispune atat de cada, cat si de dus, poate reprezenta o optiune pentru baia dvs. Selectarea unor dusuri de lux (cum sunt cele produse de Glass Idromassaggio sau dusurile de tip Rainshower, de exemplu) va contribui atat la imbunatatirea functionalitatii baii dvs., cat si la aspectul general al acesteia.

Alegerea dusului potrivit pentru baia dvs. face diferenta, in special in ceea ce priveste posibilitatile pe care le aveti in legatura cu acesta. In afara de dus, va trebui sa va decideti si asupra formei cazii, a masutelor de toaleta si a bazinelor. De asemenea, piesele metalice ale instalatiei, oglinzile si bucatile de faianta va vor ajuta sa formati un amestec armonios. Dusurile trebuie coordonate cu toate aceste elemente, pentru a obtine o incapere de baie fabuloasa.

Oferta actuala in materie de dusuri va ofera posibilitatea de a alege piese fabricate din sticla, cu usi fara cadru sau fara usi, ceea ce confera, pe langa un aspect contemporan, elegant, aerisit, si lumina optima. Lipsa cadrului reprezintŃ, de asemenea, o buna optiune pentru salile de baie mici, intrucat, vizual, acestea "dispar" in fundal. Procesul de instalare a unui dus din sticla acrilica sau securizata este unul mult mai ieftin decat in cazul dusurilor din placi. In plus, acest tip de dusuri economiseste spatiul si este mult mai functional.

Asigurati-va ca toate celelelate elemente ale baii sunt compatibile cu dusul ales. Daca, de exemplu, manerele cabinei de dus sunt din nichel, este recomandat sa folositi acest material si pentru obiectele de iluminat sau pentru robinete. Aceasta optiune va conferi baii dvs un sentiment de unitate. Nu amenestecati auriul cu argintiul si incercati sa va decideti asupra unui tip de material, pentru ca baia dvs sa pare mai coordonata.

Surse foto: 1, 2

Corina Dovinca
InCasa.ro