Adauga stil baii tale alegand cada potrivita

Cand corpul simte nevoia de odihna, aproape ca nu exista refugiu mai bun decat o baie relaxanta in cada, imediat inainte de a merge la somn. Aceasta ne ajuta sa eliberam tensiunile acumulate in organism si intreaga oboseala psihica. Indiferent ca iti reamenajezi baia sau trebuie sa ridici una, pregateste-te sa te confrunti cu unele momente de cumpana. Una dintre provocari ar putea fi alegerea cazii.

Cada ideala nu este universala, ea poate sa difere de la un caz la celalalt pentru ca trebuie sa raspunda si unor nevoi personale, in cele din urma. Inainte de a merge la magazin sa faci noua achizitie, ia in considerare trasatura fizica, sau mai bine spus: spatiul liber disponibil (daca este cazul), cat de mare vrei sa fie cada, unde trebuie sa fie pozitionata scurgerea, prezenta sau absenta usilor/cortinelor pentru dus.

Lipsa peretilor din sticla sau perdelei poate cauza disconfort, dat fiind ca stropii de apa fac pardoseala/gresia alunecoasa. Asigura-te ca instalarea cazii nu va ingreuna accesul in baie. Inainte de a opta pentru o cada, gandeste-te la cati membri numara familia ta. Printre dezavantaje ei principale se afla consumul mare de apa. Totusi, in comparatie cu o cabina de dus, cada este o “prezenta” mai eleganta intr-o baie.  

Dupa aceasta vei putea, in sfarsit, sa arunci o privire la stilul care se incadreaza cel mai bine in schema locuintei tale. Astazi, cazile standardizate, ovale, au inceput sa fie inlocuite cu modele de diverse forme si culori. Materialul din care sunt confectionate variaza si el de la fonta clasica, pana la ceramica, sticla, alama sau acril. 

Daca urmeaza sa fie utilizata de un numar de persoane, asa cum se intampla in viata de familie, este de dorit sa reziste cat mai bine la testul timpului.  Cada din otel emailat are avantajul ca rezista foarte mult si se numara printre cele mai ieftine modele de pe piata. Mai mult, cand zgarieturile sunt evidente sau isi pierde aspectul, poate fi reconditionata prin vopsire.

Sursa foto

I. C.
InCasa.ro